Odporkyňa manželstiev gejov a lesieb Courtová prišla o post viceprezidentky klubu

NETKY.SK • 26 September 2017, 12:48 • 2 min
Odporkyňa manželstiev gejov a lesieb Courtová prišla o post viceprezidentky klubu

MELBOURNE - Austrálska tenisová legenda a momentálne hlasná verejná bojovníčka proti manželstvám homosexuálnych párov Margaret Courtová prišla o post viceprezidentky Cottesloe Tennis Clubu v Perthe. Podľa webu The West Australian neboli dôvodom na nezvolenie v hlasovaní len jej striktné postoje, ale aj absencie na akciách spomenutej ustanovizne.

slovakia

left justify in out

Prezident klubu Ian Hutton priznal, že Courtovej vystupovanie pri spomenutej téme bolo predmetom debát pred hlasovaním. Výkonný šéf Tennis West Michael Roberts upozornil: "Ak máte veľmi polarizujúcu agendu a niečo neoblomne podporujete či zaznávate, potom to má vplyv na to, ako vás komunita prijíma. Jej názory sa zjavne premietli do tejto záležitosti, o tom niet pochýb."

Courtová skonštatovala: "Myslím si, že je to smutné a politicky motivované. Ian Thorpe môže stáť na opačnej strane a neozýva sa žiadna kritika, ale keď obhajujeme kresťanskú vieru a Boha, sme zastrašovaní a likvidovaní. Máme 36 000 homosexuálnych zväzkov, čo nie je veľa v kontexte 25 miliónov obyvateľov. Majú inštitút registrovaného partnerstva, ale domáhajú sa manželstva, lebo chcú tento inštitút deštruovať."

Teraz 75-ročná držiteľka 24 grandslamových titulov vo dvojhre Courtová v máji vyhlásila, že bude bojkotovať aerolinky Qantas pre ich podporu sobášov osôb rovnakého pohlavia. Národná asociácia Tennis Australia (TA) v komuniké vyjadrila rešpekt k športovým úspechom pastorky, ale zdôraznila, že vyznáva opačné hodnoty. Okamžite sa objavili úvahy o možnom premenovaní Arény Margaret Courtovej v Melbourne, súčasti areálu grandslamových Australian Open.

Známa bojovníčka za práva sexuálnych menšín, Američanka s českým pôvodom Martina Navrátilová, reagovala otvoreným listom, ktorý adresovala priamo dejisku AO: "Drahá aréna, keď sme ťa pomenovali po Margaret Courtovej, zdalo sa to ako správna vec. Rod Laver mal vtedy veľký štadión a ona patrí k najväčším šampiónkam všetkých čias. Teraz je nad slnko jasnejšie, kto vlastne je Margaret Courtová: úžasná hráčka a homofób. Jed z jej úst sa nedá považovať len za vyjadrenie názoru. Ona sa aktívne usiluje odobrať ľuďom s menšinovou sexuálnou orientáciou práva na rovnaké zaobchádzanie. Pripomínam pani Courtovej, že sme tiež ľudské bytosti. Takéto správanie si nezaslúži, aby sme ho oslavovali."

Navrátilová vtedy ponúkla aj nové meno pre melbournský dvorec. "Myslím si, že Evonne Goolagong Arena je lepší názov. Odkazuje na niekoho, koho si môžeme vážiť vo všetkých smeroch."

Americký tenisový búrlivák John McEnroe vyhlásil: "Čo sa týka prípadného premenovania dvorca v Melbourne Parku, ktorý nesie jej meno, ponúkam riešenie. Nechajte ten názov v platnosti a keď v Austrálii zlegalizujú svadby gejov a lesieb, osobne oslovím môjho dobrého kamaráta Eltona Johna, aby sa stal hostiteľom najmasovejšieho svadobného obradu v histórii takýchto zväzkov. Dejiskom bude Margaret Court Arena."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies