Nové dôkazy v prípade vraždy Duginovej. Kyjevu sa asi páčiť nebudú

NETKY.SK • 2 September 2022, 06:49 • 2 min
Nové dôkazy v prípade vraždy Duginovej. Kyjevu sa asi páčiť nebudú

MOSKVA - Najvyššia ruská bezpečnostná agentúra identifikovala druhého Ukrajinca, ktorý sa podieľal na bombovom atentáte na ruskú novinárku.

slovakia

left justify in out

FSB uviedla, že hlavná podozrivá Natalyia Vovková mala komplica. Ukrajinský štátny príslušník Bogdan Tsyganenko poskytol Vovkovej falošné doklady, značky na auto a taktiež jej mal pomáhať nastražiť pod auto, ktoré patrilo jej otcovi, ruskému politikovi Alexandrovi Duginovi, výbušný systém. Ukrajinec pricestoval do Ruska cez Estónsko 30. júla a krajinu opustil deň pred vraždou Duginovej, teda 19. augusta. 

 

 

obrazok


Obaja mali pracovať pre ukrajinskú tajnú službu. Vovkovú v neprítomnosti už obvinili z vraždy Darie Duginovej a následného úteku do Estónska. Žena pricestovala do Ruska v júli, spolu so svojou dvanásťročnou dcérou a prenajala si byt v dome, kde bývala aj zavraždená Daria. Zúčastnila sa aj festivalu, na ktorom bola Duginová so svojím otcom tesne predtým, ako sa jej cesta otcovým autom domov stala osudnou. 

 

obrazok

 

FSB tiež zistila, že na vstup do Ruska použila hlavná podozrivá, poznávaciu značku ukrajinského separatistického Doneckého regiónu podporovaného Ruskom, po vražde Duginovej si ju vymenila za kazašskú, aby sa bez problémov dostala do Estónska. Cestovala tam na kazašské doklady, ktoré patrili skutočnej osobe - Julii Zaiko.

 

obrazok

 

Tie jej mal zadovážiť práve Bogdan Tsyganenko. Ruská bezpečnostná agentúra zverejnila aj videá, ktoré zachytávajú oboch podozrivých na hraničných prechodoch a Vovkovú aj pred domom, kde žila ona aj Daria Duginová. Kyjev stále vehementne popiera, že by mal s vraždou niečo spoločné.

 

Otázkou je, či by sa mohli k činu prihlásiť – následky by mohli byť pre Ukrajinu veľmi zlé. Smrť novinárky ako teroristický čin odsúdil aj pápež František. Nie je jasné, akoby sa k tomu, že ho spáchali Ukrajinci, postavili zástupcovia Európskej Únie. 

 

Z domova: Matovič zase otočil, odstúpi, až keď dokončí svoju misiu pomoci ľuďom

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies