Víťazná séria Bostonu sa skončila, Dallas spasil v predĺžení Pavelski

NETKY.SK • 6 December 2019, 10:21 • 2 min
Víťazná séria Bostonu sa skončila, Dallas spasil v predĺžení Pavelski

USA/KANADA - V nočných zápasoch NHL sa na ľade objavila štvorica Slovákov. Boston s kapitánom Chárom privítal doma Chicago, Tatar bojoval v kanadskom Montreale proti silnému Coloradu, Černák v Tampe išiel do predĺženia proti Minnesote a v tejto sezóne vynovený Dallas so Sekerom nastúpil pred domácimi divákmi proti nevyspitateľnému Winnipegu.

slovakia

left justify in out

Slovenský obranca Erik Černák si v noci na piatok v zámorskej NHL pripísal na konto gól i asistenciu. Hokejisti Tampy Bay Lightning však podľahli Minnesote Wild 4:5. Černák v 2. minúte otvoril skóre a v tretej tretine asistoval pri góle Alexa Killorna, ktorým "blesky" vyrovnali na 4:4. O zisku dvoch bodov pre Minnesotu rozhodol Nór Mats Zuccarello.

 

 

Boston v bránke bez Jaroslava Haláka prehral s Chicagom 3:4 po predĺžení. Blackhawks v tretej tretine prišli o trojgólový náskok, vďaka gólu Jonathana Toewsa však napokon ukončili osemzápasovú víťaznú sériu Bruins. Kapitán Bostonu Zdeno Chára strávil na ľade vyše 17 minút. Bruins zabodovali už v trinástom zápase v sérii a stále zostávajú v lige jediným tímom, ktorý doma neprehral v riadnom hracom čase. Kapitán hostí Toews dal za Blackhawks už 14. gól v predĺžení a v historickej tabuľke NHL sa posunul na 10. miesto.

 

 

Dallas s Andrejom Sekerom zdolal Winnipeg 3:2 po predĺžení, slovenský bek zaznamenal mínusový bod. Stars ukončili sériu štyroch duelov bez víťazstva. Jets vyrovnali na 2:2 v 60. minúte vďaka Markovi Scheifelemu. O výhre domácich však rozhodol v presilovke počas predĺženia Joe Pavelski.

 

 

 

Montreal v zostave s Tomášom Tatarom prehral s Coloradom 2:3. Slovenský útočník bol na ľade takmer 18 minút, zapísal si jednu strelu a štyri "hity". Štýlovo sa po 16 dueloch vynechaných pre zranenie v spodnej časti tela vrátil do zápasovej praxe švédsky kapitán Avalanche Gabriel Landeskog, ktorý strelil gól na 2:0. Po zápase sa Švéd pochvalne vyjadril na adresu brankára Avs Pavla Francouza, ktorý zlikvidoval 38 domácich striel. "Vieme, aký je dobrý. Dôverujeme mu, hoci možno väčšina ligy nie," vyjadril sa Landeskog.

 

 

výsledky:

Boston - Chicago 3:4 pp 

Carolina - San Jose 3:2 pp a sn

Columbus - New York Rangers 2:3

Montreal - Colorado 2:3

New York Islanders - Vegas 3:2 pp

Philadelphia - Arizona 1:3

Tampa Bay - Minnesota 4:5 /za domácich Černák 1+1/

Dallas - Winnipeg 3:2 pp

Calgary - Buffalo 4:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies