Odovzdali Cenu ministra zahraničných vecí Japonska

NETKY.SK • 7 Október 2023, 10:00 • 2 min
Odovzdali Cenu ministra zahraničných vecí Japonska

BRATISLAVA - Slávnostné odovzdanie ceny sa konalo vo štvrtok, 5. októbra 2023, na rezidencii veľvyslanca Japonska v SR.

slovakia

left justify in out

Cena ministra zahraničných vecí Japonska sa udeľuje jednotlivcom alebo skupinám, ktorí svojimi mimoriadnymi aktivitami na medzinárodnom poli výrazne prispievajú k vzájomnému porozumeniu a prehlbovaniu priateľských vzťahov medzi Japonskom a cudzími krajinami.
Zámerom tohto ocenenia je tiež zvýšiť povedomie japonskej verejnosti o týchto záslužných aktivitách a prejaviť tak podporu a vďaku oceneným za ich úsilie. V tomto roku bola cena udelená 187 jednotlivcom a 63 skupinám (37 jednotlivcov a 7 skupín pochádza z Japonska, 150 jednotlivcov a 56 skupín je zo zahraničia).

O ocenenom

Slovenskú asociáciu šógi založili v roku 2009 traja zanietení slovenskí hráči. Asociácia organizuje workshopy, stretnutia a prednášky nielen v Bratislave, ale i ďalších slovenských mestách. Od roku 2011 organizuje medzinárodnú súťaž v šógi Slovakia Open. V roku 2019 zorganizovali Majstrovstvá Európy v šógi a v roku 2014 Majstrovský kurz / workshop s pánmi Hirotakom Nodzukim (7. dan) a Akirom Nishiom (6. dan). Členovia združenia aktívne
spolupracujú s Veľvyslanectvom Japonska v Slovenskej republike a tradične sa zúčastňujú na nami organizovaných podujatiach (napr. Japonský deň alebo Ázijský deň), kde prezentujú umenie šógi slovenskému publiku a zasväcujú ho do tajov tejto hry. Vďaka ich aktivitám hra šógi, ktorá je u nás stále málo známa, očarila mnohých Slovákov. Členovia Slovenskej asociácie shogi svojím nadšením neúnavne prispievajú k prehlbovaniu vzájomného porozumenia a priateľstva medzi Japonskom a Slovenskou republikou. Slovenská asociácia šógi je tiež nositeľkou Ceny veľvyslanca Japonska za rok 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies