Túžite po mačke, no máte alergiu? Dajte ju zaočkovať!

NETKY.SK • 16 August 2019, 13:19 • 2 min
Túžite po mačke, no máte alergiu? Dajte ju zaočkovať!

Vedci objavili vakcínu, ktorá zabráni alergickým reakciám spojeným s mačkami.

slovakia

left justify in out

Mačky sú jedným z najobľúbenejších domácich miláčikov. Sú veľmi svojrázne, no zároveň prítulné a milé, a tak sú perfektnou spoločnosťou aj pre osamelých ľudí. Navyše sú čistotné a sebestačné, na starostlivosť sú teda o niečo menej náročné ako psy. Žiaľ, na druhej strane produkujú veľké množstvo alergénov, a tak je na nich alergických čoraz viac ľudí.

 

Pokiaľ o svojej alergii viete vopred, tak ste sa doposiaľ jednoducho museli zmieriť so skutočnosťou, že si mačičku zrejme nikdy nezaobstaráte. Časté sú však aj prípady, keď sa reakcie prejavia až po určitej dobe vzájomného spolužitia. A to je komplikovanejšie, pretože majiteľ sa so svojím miláčikom musí rozlúčiť. V lepšom prípade končí takáto mačka u rodiny či priateľov, v horšom v útulku alebo dokonca na ulici. Zdá sa však, že týmto problémom by mohol byť koniec!

 

img

 

Vedci zo spoločnosti HypoPet, realizovali štúdiu, v rámci ktorej sa u 54 mačiek pokúsili ovplyvniť tvorbu látky Fel d 1, teda najsilnejšieho mačacieho alergénu, ktorý je problémom pre všetkých alergikov. U mačiek sa im podarilo podporiť tvorbu protilátok, ktoré spomínaný alergén úspešne neutralizovali, a to bez toho, aby sa tento proces akokoľvek podpísal na samotnom zvierati.

 

Na to, aby ste svoju alergiu na mačky raz a navždy zažehnali, by teda mala postačiť jediná injekcia s  novou vakcínou, ktorú aplikujú priamo vášmu miláčikovi.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona