Odoberanie vodičákov za dopravné nehody sa zmierni

NETKY.SK • 25 December 2013, 16:00 • 2 min
Odoberanie vodičákov za dopravné nehody sa zmierni

BRATISLAVA - Doteraz mohol človek prísť o vodičský preukaz po tom, čo spôsobil tri nehody počas piatich rokov, no nebral sa ohľad na vzniknuté následky.

slovakia

left justify in out

Polícia bude pri odoberaní vodičských preukazov za dopravné nehody menej tvrdá. Po novom roku sa bude pri spôsobení troch dopravných nehôd počas piatich rokov pozerať aj na to, či sa pri nich niekto zranil. Zmenu prináša novela zákona o cestnej premávke, ktorú schválili poslanci parlamentu na jeseň. „Doterajší stav bol taký, že sa nebral ohľad na vzniknuté následky pri dopravných nehodách,“ hovorí policajný viceprezident Ľubomír Ábel. „Odstránili sme tvrdosť zákona a po novom bude platiť len to, že o oprávnenie vodič príde, ak za posledných päť rokov spôsobí tri dopravné nehody, kde dôjde k následkom na živote a zdraví,“ uviedol.

Pri doterajšom znení zákona mohol vodič prísť o preukaz teoreticky aj za tri nevydarené cúvania na parkovisku. V takomto prípade mu síce mohli policajti evidovať tri dopravné nehody, no reálne mohlo ísť len o škodové udalosti. Pokiaľ sa totiž nedohodol s poškodeným o náhrade škody, automaticky sa to evidovalo ako dopravná nehoda. „Aj takéto zanedbateľné kolízie, ktoré nemali žiadny vplyv na bezpečnosť v cestnej premávke, mohli viesť k tomu, že bol vodičovi odobratý vodičský preukaz,“ skonštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies