Odmeny paralympionikov neoberú o príspevk

NETKY.SK • 22 September 2014, 15:49 • 2 min
Odmeny paralympionikov neoberú o príspevk

BRATISLAVA - Odmeny za dosiahnuté športové výsledky na paralympijských a deaflympijských hrách sa nebudú považovať za príjem pri poskytovaní peňažných príspevkov na kompenzáciu.

slovakia

left justify in out

Presadila to skupina poslancov Národnej rady SR za Smer-SD, ktorá poukazuje na to, že takéto odmeny majú vplyv na priznanie či výšku kompenzácií. Pripomínajú, že ocenení športovci sú často poberateľmi týchto príspevkov a sú na ne vzhľadom na svoje ťažké zdravotné postihnutie odkázaní. Zmenu, ktorú navrhli v zákone o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia, dnes podpísal prezident Andrej Kiska.

"Pri vyplatení odmeny dochádza k situáciám, keď je týmto oceneným športovcom peňažný príspevok na kompenzáciu buď odňatý, alebo je znížená jeho výška, pretože táto odmena sa započítava do príjmu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím," vysvetlili vládni poslanci. 

 

Odmenu za výsledky sa priznávajú tým paralympionikom, ktorí sa umiestnili na 1. až 6. mieste. V individuálnych športoch sa odmeny pohybujú od 4 000 eur až do 22,5 tisíca eur, v kolektívnych športoch od 2 000 eur do 7,5 tisíca eur. Poslanci konštatujú, že Slovenský paralympijský výbor aktuálne eviduje 73 paralympijských športovcov, pričom na poslednej, zimnej olympiáde, Slovensko reprezentovalo 16 z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies