Oddnes sa vypláca 300 Eur pre všetkých poberateľov dôchodkov

NETKY.SK • 1 December 2023, 17:00 • 2 min
Oddnes sa vypláca 300 Eur pre všetkých poberateľov dôchodkov

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa oddnes vypláca mimoriadny jednorazový príspevok pre všetkých poberateľov dôchodkov. Sumu 300 eur dostanú ako doplatok k súčasnému 13. dôchodku automaticky a nemusia oň žiadať. Jednorazový príspevok z dielne ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny v uplynulých dňoch schválila Vláda SR aj poslanci NR SR.

slovakia

left justify in out

„Od dnešného dňa Sociálna poisťovňa začína vyplácať príspevok vo výške 300 eur pre každého z vás ako doplatok k 13. dôchodku, ktorí ste dostali ešte v novembri. Ten sa tak napokon celkovo vyšplhá až na úroveň od 350 do 600 eur. S výplatou 300 - eurového príspevku začíname už dnes 1. decembra a každý poberateľ dôchodku ho dostane najneskôr do 20. decembra. Tak dúfam, že vám takto spríjemníme Vianoce a pred tými ďalšími, v roku 2024, už doručíme ten skutočný 13. dôchodok vo výške priemerného dôchodku, čo bude v prípade starobných seniorov vyše 600 eur,“ spresnil minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš.

 

Paušálny jednorazový príspevok v samostatnej platbe doručí Sociálna poisťovňa takmer 1,5 mil. poberateľom všetkých dôchodkových dávok. Dostanú ho vo svojom štandardnom výplatnom termíne. Celkovo štát na tento účel vyčlení 440 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MPSVR SR, Foto: Pluska
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies