Odborári zastavia v stredu na pol hodiny autobusovú dopravu v Žiline

NETKY.SK • 8 Február 2011, 12:43 • 2 min
Odborári zastavia v stredu na pol hodiny autobusovú dopravu v Žiline

Odborári zastavia v stredu na pol hodiny autobusovú dopravu v Žiline

slovakia

left justify in out

img

Odborový zväz (OZ) KOVO zastaví v stredu 9. februára od 14.30 do 15. hodiny mestskú a prímestskú autobusovú dopravu v Žiline na protest proti pripravovaným zmenám v Zákonníku práce (ZP). Na tlačovej besede o tom dnes v Žiline informoval predseda OZ KOVO Emil Machyna.
Zdôraznil, že odborári sa všetkým občanom Žiliny za štrajk ospravedlňujú. „Ale ZP vrátane balíčka opatrení je tak vážna pracovná norma, že je nutné urobiť protest. Aby si vláda uvedomila, že nesúhlasíme s takými zásadnými zmenami a oslabením práv zamestnanca a odborov. Lebo tým pádom budú ľudia ozaj nevoľníci vo fabrikách,“ skonštatoval Machyna.
Podľa predsedu Základnej organizácie (ZO) OZ KOVO Žilina, ktorá zastupuje zamestnancov SAD Žilina a Dopravného podniku mesta Žilina (DPMŽ) Rudolfa Klimeka, zájdu vodiči mestskej hromadnej dopravy na najbližšiu zastávku a budú čakať do 15. hodiny. „V prímestskej doprave sa to dotkne iba výjazdu z autobusovej stanice. Vodiči, ktorí majú ísť na prepravu medzi 14.30 a 15. hodinou, pôjdu až od 15. hodiny,“ uviedol Klimek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies