Od pondelka štartuje kampaň Študentská kvapka krvi

NETKY.SK • 12 Október 2013, 12:02 • 2 min
Od pondelka štartuje kampaň Študentská kvapka krvi

BRATISLAVA - Slovenský Červený kríž (SČK) štartuje v pondelok 14. októbra v poradí už 19. ročník kampane Študentská kvapka krvi, ktorá potrvá do 15. novembra. Heslom tohtoročnej kampane je Nemusíš robiť nič.

slovakia

left justify in out

Tento apel SČK adresuje darcom a potenciálnym darcom krvi. "Stačí sa rozhodnúť a prísť darovať krv na mobilný odber alebo odberové miesto Národnej transfúznej služby (NTS) SR či hematologicko-transfúzne oddelenie (HTO) nemocníc, tam už všetko potrebné urobia profesionáli," informuje SČK. Cieľom kampane je primäť najmä mladých ľudí, aby chodili darovať krv pravidelne, čím sa zabezpečuje dostatok krvi v zdravotníctve.

Ako uvádza SČK, už takmer dvadsaťročná tradícia kampane prináša ovocie, jej výsledkom je získanie tisícov pravidelných darcov krvi. V ostatných rokoch výrazne stúpol najmä podiel mladšej generácie medzi oceňovanými mnohonásobnými darcami krvi. Mobilné odbery krvi a ďalšie sprievodné akcie akými sú napríklad náborové workshopy či simulované odbery krvi sa budú konať vo všetkých väčších mestách, ale aj mnohých obciach Slovenska. Krv však môžu ľudia darovať každodenne od pondelka do piatka na všetkých odberových miestach NTS SR a vo vyhradených dňoch na HTO nemocníc. Viac informácií nájdu záujemcovia na https://www.redcross.sk/co-robime/darovanie-krvi/.

Kampaň zameranú na oslovovanie darcov krvi organizuje SČK v spolupráci s NTS SR a HTO nemocníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies