Od pondelka spustila telefonickú linku pre týrané ženy a deti

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 14:27 • 2 min
Od pondelka spustila telefonickú linku pre týrané ženy a deti

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár inicioval vznik bezplatnej telefonickej linky a emailu pre týrané ženy a deti, ktoré oficiálne začali fungovať od pondelka 16. marca.

slovakia

left justify in out

Čižnár už pri svojom menovaní do funkcie deklaroval, že jednou z jeho priorít je aj ochrana maloletých detí a týraných žien. "Spustenie tejto linky považujem za jeden zo spôsobov odbúravania vysokej latencie kompetentných v týchto prípadoch. Verím, že v prípade, ak tieto poznatky budú preskúmané Generálnou prokuratúrou (GP) SR, tá má všetky možnosti bez zbytočných prieťahov prijať adekvátne opatrenia. Keďže na GP SR bude vedený ucelený zoznam týchto poznatkov, môže GP SR v ktorejkoľvek veci požadovať operatívne správy o stave konania a prijatých opatreniach. V tomto vidím rozdiel oproti iným linkám, ktoré boli zriadené z obdobných dôvodov," uviedol pre TASR Čižnár. 
     

Za jeden deň fungovania linky boli prokurátorom GP SR odstúpené na príslušné krajské prokuratúry tri podania. Týrané ženy a deti alebo ľudia, ktorí majú vedomosti o páchanom násilí na nich, môžu svoje poznatky oznámiť na bezplatnej telefonickej linke Generálnej prokuratúry SR. Telefónne číslo je 0800 300 700. Na tieto účely bola zriadená aj emailová adresa tyranie@genpro.gov.sk. 
     

Fungovanie linky sa bude po určitom čase vyhodnocovať a príjmu sa nadväzujúce opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies