Víťazi súťaže OFFICE ROKA ukazujú budúcnosť kancelárií

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 12:0 • 2 min
Víťazi súťaže OFFICE ROKA ukazujú budúcnosť kancelárií

Nositeľom titulu Absolútny víťaz OFFICE ROKA 2022 sa stala slovenská spoločnosť ALPE Euroservice z Trnavy. Vytvorila unikátne priestory v industriálnom parku v budove postavanej na mieru svojim potrebám a požiadavkám.

slovakia

left justify in out

Do detailov ich prispôsobila nielen tímu ľudí, ale aj pracovným procesom tak, aby čo najefektívnejšie odrážali rytmus biznisu. Priestory dosiahli vysoké skóre vo všetkých aspektoch, ktoré hodnotila odborná porota 7. ročníka súťaže o najinšpiratívnejšie kancelárie na Slovensku s názvom OFFICE ROKA, ktorú organizuje realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko.

 

„Zvýšenie platu poteší zamestnancov raz, možno dvakrát za rok. Kvalitné pracovné prostredie ich však bude tešiť stále,“ povedal pri príležitosti vyhlásenia ocenení Peter Gróf, Head of Workplace Strategy, CBRE Slovensko a konkretizoval: „Absolútny víťaz OFFICE ROKA, spoločnosť ALPE Euroservice, vytvorila pre svoj dlhoročný a zohratý tím prostredie, ktoré presne vyhovuje ich dennej rutine. Každý jeden prvok a jeho umiestnenie má svoje opodstatnenie a logiku. Zamestnanci, z ktorých cítiť priam nadšenie z nového sídla firmy, si interiér a exteriér dotvorili sami, a to napríklad aj vysádzaním rastlín.“

 

Víťazi súťaže OFFICE ROKA 2022

 

ABSOLÚTNY VÍŤAZ OFFICE ROKA 2022

 

img

 

Absolútny víťaz, ALPE Euroservice, má vlastnú novú budovu a priestory precízne dizajnované pre zohratý tím a firemné procesy.

Súčasťou budovy na mieru pre firmu poskytujúcu komplexné colné služby sú administratívne priestory, ktoré sú skrz recepciu naviazané priamo na colný sklad. Budova sa nachádza v obchodno-priemyselnej zóne v Trnave. Zámerom investora bolo vytvoriť kvalitné pracovné prostredie pre stabilný tím ľudí. Svojou jednoduchosťou návrh necháva vyniknúť použité materiály a farby - surové betónové stropy, drevené plochy, veľkopriemerová talianska dlažba a výrazná modrá farba, ktorá odkazuje na logo firmy. V interiéri aj exteriéri je množstvo zelene. Budova má stropné chladenie a podlahové vykurovanie, disponuje tromi tepelnými čerpadlami typu vzduch-voda.

 

img

 

„Zamestnanci ovplyvňovali nielen to, ako bude vyzerať ich kancelária, ale aj samotná budova a jej okolie. Všetky prvky, dispozícia a vybavenie sú podriadené maximálnej funkčnosti a komfortu. Inovatívne a smart riešenia ešte viac uľahčujú aj samotné využívanie budovy. Vo všetkých priestoroch vidno technicky aj materiálovo nadštandardné spracovanie s vysokým dôrazom na detaily a firemnú DNA,“ zhodnotil víťazné priestory porotca súťaže a dizajnér Michal Riabič.

 

ZDRAVÁ KANCELÁRIA

 

img

 

Víťaz kategórie Zdravá kancelária, CAPEXUS SK, má ľudské a komfortné pracovné prostredie s možnosťou využiť veľkú terasu.

Dynamický rast spoločnosti, neustále meniace sa požiadavky na kancelárie, protipandemické opatrenia, a zároveň komplexný komfort pre zamestnancov boli hlavné atribúty pri celkovom design and build koncepte. Klientská zóna je výnimočná využitím oblých skiel v drevených profiloch od stropu až po podlahu. Dominantou pracovnej zóny sú okrúhle stoly s rôznymi veľkosťami, ktoré podporujú filozofiu otvorenej spolupráce. Pre podporu zlepšenia akustiky boli pozdĺž malých zasadačiek a vnútorného jadra inštalované závesy ovládané inteligentným systémom. V celom priestore kancelárií je strop so špeciálnym akustickým nástrekom na báze celulózy z recyklovaného papiera. Moderné technológie sú zahrnuté v inteligentnom biodynamickom osvetlení s priamou a nepriamou zložkou svietenia. Dôležitou požiadavkou zamestnancov tiež bola terasa, ktorá má rozlohu 90 m² a tento rok ju doplní mobiliár a zeleň.

 

img

 

„Priestor aj jeho dispozícia sú vytvorené podľa želaní zamestnancov a s ohľadom na ich zdravie, napríklad aj úpravou vzduchotechniky a inštalovaním biodynamického osvetlenia. Súčasťou kancelárií je aj terasa, viaceré kuchynky či priestory na sústredenú prácu a schôdze,“ komentovala priestory porotkyňa Barbora Kachlíková, Office a Happiness Manager, ktorá zastupovala minuloročného víťaza OFFICE ROKA, Metrohm Research Slovakia.

 

KANCELÁRIA AKO DNA FIRMY

 

img

 

Brána do knižného vesmíru s prvkami „martinusáckeho“ dizajnu – to je víťaz kategórie Kancelária ako DNA firmy, spoločnosť Martinus. Centrála slovenského kníhkupectva Martinus predstavuje oveľa viac než logistickú halu. Je stredobodom akéhosi martinusáckeho vesmíru, miesta, kde nachádza príjemné a produktívne prostredie vyše 80 zamestnancov na všetkých pozíciách. Rôzne funkcionality priestoru sú prepojené. 6,5-metrové červené vstupné dvere do budovy odkazujú na knihu Alica v krajine zázrakov, zasadačky zase majú mená ako „Tajomná záhrada“ či „Sherlockova obývačka”. Martinus v priestore šikovne pracuje s postavami knižných hrdinov. Zaujímavosťou haly sú zelené stĺpy a veľké lampy z pôvodného industriálneho areálu. Viacero interiérových prvkov pochádza z predošlej Centrály kníhkupectva. Nechýba tu ani obria polica na knihy či množstvo zákutí na nerušenú prácu, stretnutia a čítanie.

 

img

 

„Priestory Martinusu rešpektujú históriu. Jednak je to história Závodov ťažkého strojárstva v Martine, na druhej strane aj história a DNA firmy, ktorá v tomto meste vznikla. Napokon sú tu zakomponované viaceré funkčné prvky z pôvodného sídla firmy. Celý priestor nesie množstvo pekných detailov, ktoré odkazujú na knižný vesmír a uľahčujú navigáciu,“ opísala víťazné priestory porotkyňa Ester Svetlík Danelová, Management consultant.

 

INOVATÍVNA KANCELÁRIA

 

img

 

Víťaz kategórie Inovatívna kancelária, Takeda Pharmaceuticals Slovakia, kombinuje moderné technológie s prírodnými prvkami a umeleckými dielami. Priestor je riešený s využitím najnovších technológií, ktoré sú nositeľmi inteligentnej prevádzky a správy budovy. Koncept je založený na vzniku akéhosi „bulváru“. Zahrňuje hybridný pracovný priestor, zasadacie miestnosti, recepciu, združovacie, kolaboračné a oddychové zóny so zeleňou. Zároveň má aj technické a hygienické zázemie či coffee point s pódiom na sedenie. Dispozícia a kabeláž umožňujú flexibilné spájanie pracovných stolov pri vytváraní „hniezd“ pre dočasné tímy. Zaujímavosťou sú pojazdné „pagodové“ cateringové vozíky. Všadeprítomné digitálne prvky a displeje sú vyvážené biofilným dizajnom. Nevšedné sú najmä visiace japonské „zenové minizáhrady“, ktoré po vstupe do mezanínu opticky členia kanceláriu v horizontálnom smere. Špeciálnou požiadavkou boli umelecké diela a grafiky od lokálnych autorov, ktoré dotvárajú priestor a majú spojitosť s históriou a zameraním firmy.

 

img

 

„Veľká plocha je dostatočne členitá a vybavená, a to pre rôzne typy práce aj mimopracovné aktivity. Nesie mnoho inovatívnych prvkov, počínajúc non-stop spojením s kanceláriou v Bostone, cez interaktívnu obrazovku, prenosné powerbanky, ktoré sa nabíjajú bezdrôtovo, až po letecký simulátor a hojdačky. Oceňujem prácu s výtvarným umením a dôraz na kurátorský výber diel, ktorý súvisí s filozofiou firmy,“ uviedol porotca Juraj Hubinský, architekt, Hubinsky atelier.

 

„Ďakujeme nominovaným spoločnostiam, a predovšetkým finalistom, za ústretovosť pri obhliadkach priestorov odbornou porotou. Osobitná vďaka patrí porote, ktorá sa zhostila úlohy profesionálne a zodpovedne. Špeciálne poďakovanie smeruje k hlavným partnerom súťaže, spoločnostiam XAL, Nespresso, FIT PLUS a cteným partnerom Bavaris a Tuli,“ uviedol Tomáš Hegedűš, generálny riaditeľ, CBRE Slovensko a dodal: „Všetkým víťazom srdečne blahoželám a verím, že budú dlho inšpiráciou pre nominovaných v ďalších ročníkoch súťaže.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona