Od nedele Paríž-Nice s Contadorom či Portem

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 13:18 • 2 min
Od nedele Paríž-Nice s Contadorom či Portem

PARÍŽ - Od nedele 6. marca na francúzskych cestách odštartuje 74. ročník prestížnych cyklistických pretekov Paríž-Nice. Na jazdcov čaká celkovo osem etáp vrátane úvodného 6,1-kilometrového prológu. Podujatie bude po januárovom austrálskom Tour Down Under druhým podujatím World Tour v tohtoročnom kalendári.

slovakia

left justify in out

Na Paríž-Nice sa predstavia niektoré veľké mená svetovej cyklistiky, ktoré budú ladiť formu na ďalšie dôležitejšie preteky. Nebudú chýbať Alberto Contador či Richie Porte, lídri tímov Tinkoff a BMC Racing. Zárukou kvality je aj účasť ďalších cyklistov útočiacich na celkovú klasifikáciu - Luisa Leóna Sáncheza, Romaina Bardeta, Toma Dumoulina či Simona Yatesa. V šprintérskych koncovkách etáp budú určite pútať pozornosť súboje Marcela Kittela s Alexandrom Kristoffom, o etapové prvenstvá sa pobijú aj Nacer Bouhanni či Michael Matthews. Predstavia sa tiež klasikári ako Tom Boonen, Niki Terpstra a Lars Boom.

Líder Tinkoffu Contador sa vracia na Paríž-Nice po šiestich rokoch, "Preteky slnka" ovládol v minulosti dvakrát (2007, 2010). "Ide o špeciálne podujatie, na ktorom sa mi vždy darilo. Navyše, je veľmi dôležité z hľadiska prípravy. Na druhej strane je jeho náročnosť, vždy sem príde mnoho veľkých rivalov, sú tu ťažké stúpania i klimatické podmienky," povedal Contador pre oficiálnu stránku Tinkoffu. Dve prvenstvá má na konte aj Porte (2013, 2015).

Po prológu by mali prvé dve etapy patriť šprintérom, v ďalších dvoch s prívlastkom zvlnené by sa k slovu mohli dostať klasikári a potom prídu na rad ašpiranti na celkové poradie. V piatej etape čaká na jazdcov päť stúpaní, z toho jedno prvej kategórie (9,5 km, 9,3 %). Ďalší deň bude ešte náročnejší so siedmimi horskými skúškami a finišom na vrchole La Madone d'Utelle. Ani v záverečnej etape to nebude prechádzka ružovou záhradou so šiestimi kopcami, posledným prvej kategórie 15 km pred cieľom.

Program 74. ročníka cyklistických pretekov Paríž-Nice:
Nedeľa 6. marca: Prológ (Conflans-Sainte-Honorine - Conflans-Sainte-Honorine, 6,1 km)
Pondelok 7. marca: 1. etapa (Condé-sur-Vesgre - Vendôme, 195 km)
Utorok 8. marca: 2. etapa (Contres - Commentry, 214 km)
Streda 9. marca: 3. etapa (Cusset - Mont Brouilly, 165,5 km)
Štvrtok 10. marca: 4. etapa (Juliénas - Romans-sur-Isére, 193,5 km)
Piatok 11. marca: 5. etapa (Saint-Paul-Trois-Châteaux - Salon-de-Provence, 198 km)
Sobota 12. marca: 6. etapa (Nice - La Madone d’Utelle, 177 km)
Nedeľa 13. marca: 7. etapa (Nice - Nice, 141 km)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies