Mária Kolíková: Cítim podporu od vlády Eduarda Hegera

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 09:41 • 2 min
Mária Kolíková: Cítim podporu od vlády Eduarda Hegera

BRATISLAVA - Mária Kolíková dnes bude čeliť odvolávaniu z funkcie ministerky spravodlivosti. Začiatok mimoriadnej schôdze Národnej rady, ktorú iniciovala strana Smer-SD, je naplánovaný na 10:00. Kolíková cíti podporu vlády.

slovakia

left justify in out

Pred začatím mimoriadnej schôdze stihli Veronika Remišová i Mária Kolíková predstúpiť pred novinárov. Podľa Veroniky Remišovej by sa mali Robert Fico aj Peter Pellegrini pozrieť do zrkadla, čo prisnieslo osem rokov ich vlády.  "Justícia bola v rozklade, viacerí prominentní sudcovia sa priznali k znásilnovaniu spravodlivosti," povedala Remišová.

 

Prečítajte si tiež: Strana Za ľudí plne podporuje ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú

 

Objektívne európske prieskumy na konci vlády Pellegriniho a Fica ukázali, že ľudia na Slovensku dôverujú justícii najmenej zo všetkých európskych krajín. Remišová sa vyjadrila, že napriek tomu "majú tú drzosť" uviezť, ako dôvod odvolávania reformy, ktorými sa ministerka Kolíková snaží zmeniť krajinu. "Verím, že parlament dnešým hlasovaním dôveru ministerke Kolíkovej podporí," dodala Remišová.

 

Súvisiaci článok: Strana Smer-SD podá návrh na odvolanie Kolíkovej z funkcie ministerky

 

Mária Kolíková vyslovila, že cíti podporu. "Cítim podporu od vlády Eduarda Hegera," vysvetlila. Dôvera je podľa nej vyjadrená i podporným stanoviskom adresovaným parlamentu. Streta sa s Hegerom, niekoľko hodín sa rozprávali. Dala odpovede na otázky, ktoré budú predložené i dnes na schôdzi. "Miestami sa situácia javí komplikovanejšia, ozrejmím všetko čo je potrebné," dodala Kolíková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies