Oceňovaná dráma Rodinný film bude mať premiéru na bratislavskej pláži

NETKY.SK • 15 August 2016, 14:36 • 2 min
Oceňovaná dráma Rodinný film bude mať premiéru na bratislavskej pláži

BRATISLAVA - Do slovenských kín prichádza oceňovaná dráma Olma Omerzu Rodinný film. Svoju cestu za divákmi štartuje dnes slávnostnou premiérou na bratislavskej Magio pláži v rámci letnej prehliadky Bažant Kinematograf.

slovakia

left justify in out

Od 16. augusta celý týždeň si budú môcť Bratislavčania pozrieť film v Kine Mladosť. V hlavných úlohách sa predstavia Karel Roden, Vanda Hybnerová, Daniel Kadlec, Jenovéfa Boková, Eliška Křenková a Martin Pechlát.

 

Dlhometrážny debut Olma Omerzu Rodinný film (2015) je koprodukčná dráma (ČR, Nemecko, Slovinsko, Francúzsko, Slovensko). Manželia sa vydávajú na plavbu oceánom a doma zanechajú dve dospelé deti, pre ktoré neprítomnosť rodičov znamená možnosť slobody. Dráma o hlbokej rodinnej kríze prepája líniu rozpadajúcich sa medziľudských vzťahov s osudom psieho miláčika. Ten uprostred oceánu bojuje o prežitie a pritom možno definitívne prichádza o svoj domov.

 

 

Film 31-ročného rodáka zo slovinskej Ľubľany má výsostne aktuálnu tému tradičnej stredoeurópskej rodiny, ktorá sa so svojimi hodnotami ocitla v situácii stroskotanca. Do Európy vtrhla doba, kedy sa prehodnocujú ľudské hodnoty, ako aj spoločenské usporiadanie, a tento film prináša na situáciu na jednej strane realistický pohľad, na druhej nezabúda ukázať nádej a možné cesty.

Rodinný film mal premiéru na festivale v San Sebastiane, bol ocenený na festivale v Tokiu a získal niekoľko ďalších cien vrátane ocenenia za najlepší český a slovenský film Zlatý ledňáček na festivale Finále Plzeň a cenu za najlepšieho herca pre Karla Rodena na festivale v Cottbuse.

 

Na slávnostnej premiére v Bratislave sa zúčastnia herci Daniel Kadlec, Eliška Křenková a producent Jiří Konečný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies