Pri bombových útokoch v Afganistane zomrelo 13 ľudí

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 07:25 • 2 min
Pri bombových útokoch v Afganistane zomrelo 13 ľudí

KÁBUL - Pri explóziách bômb v južnej a centrálnej časti Afganistanu zahynulo dovedna 13 ľudí, vrátane deviatich členov jednej rodiny.

slovakia

left justify in out

V západnej časti krajiny zasa militanti zastavili autobusový spoj a zastrelili troch mužov, ktorí sa v ňom viezli. K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil. Afganská vláda z nich obvinila hnutie Taliban, no to zodpovednosť odmietlo.

 

img

Vo vojnou zničenom Afganistane sa stále nachádzajú roztrúsené tisícky bômb a nášľapných mín. Mnohé z nich nastražili povstalci, aby nimi útočili na vojenské konvoje, no často namiesto nich zabíjajú nevinných civilistov vrátane detí.

 

img


Misia Organizácie Spojených národov v Afganistane uviedla, že za prvé tri mesiace tohto roka bolo zabitých alebo zranených 1783 civilistov, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka nárast o 29 %.

 

Prečítajte si tiež: Afganská vláda a Taliban chcú začať mierové rokovania



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies