LOH: Atlétka Zapletalová sa na 400 metroch cez prekážky prebojovala do semifinále!

NETKY.SK • 31 Júl 2021, 09:03 • 2 min
LOH: Atlétka Zapletalová sa na 400 metroch cez prekážky prebojovala do semifinále!

TOKIO - Slovenská reprezentantka v atletike Emma Zapletalová zabehla v Tokiu svoj najlepší výkon v kariére.

slovakia

left justify in out

Zverenkyňa Petra Žňavu v ŠK ŠOG Nitra v sobotňajšom piatom rozbehu skončila s časom 55,00 sekúnd šiesta, pričom priamo postupovali len štyri najlepšie. Prienik do semifinále si zaistili mimoriadne kvalitným časom.

 

Podľa Slovenského atletického zväzu (SAZ) je to druhý najlepší výkon v kariére 21-ročnej rodáčky z Nitry. V rozbehoch najkvalitnejší výkon zabehla Američanka Dalilah Muhammadová (53,97) so Zapletalovej rozbehu.


"Úplne som pokazila ôsmu a deviatu prekážku, musela som sa ako keby znovu rozbehnúť. Úprimne, nedúfala som už v postup, v cieli som si myslela, že sa pre mňa olympiáda skončila. O to väčšia bola moja radosť, keď som sa v novinárskej mixzóne dozvedala, že som v semifinále,“ povedal po rozbehu olympijská debutantka.

 


Zapletalová o postup zabojuje v pondelok (2. augusta) o 13.45 hodine SELČ. Predstaví sa v najbližšej druhej dráhe. V roku 2021 zo semifinálových súperiek Slovenky (54,28 s) dosiahli lepší čas len Američanka Sydney McLaughlinová (51,90) a Ukrajinka Anna Ryžikovová (52,96).

 

Do finále sa z každého semifinále kvalifikujú prvé dve atlétky priamo a dve športovkyne na základe dosiahnutého času.
 

Mohlo by vás zaujímať: LOH: Rehák Štefečeková a Erik Varga v mix trape nevybojovali bronzovú medialu. Skončili na štvrtom mieste



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies