Obyvatelia Trnávky môžu navrhnúť, kde chcú jednosmerky

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 14:53 • 2 min
Obyvatelia Trnávky môžu navrhnúť, kde chcú jednosmerky

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Ružinov plánuje zlepšovať podmienky na parkovanie v časti Trnávka aj novým usporiadaním jednosmerných ciest.

slovakia

left justify in out

Nové usporiadanie jednosmerných ciest v Trnávke si pritom môžu obyvatelia navrhnúť sami. Na základe ich nápadov mestská časť pripraví alternatívne návrhy, ktoré potom prediskutuje aj s odborníkmi na dopravu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová.

 

Jednosmerné cesty v Trnávke zaviedli pred niekoľkými rokmi, cieľom bolo zlepšiť situáciu s parkovaním v tejto časti. „Som presvedčený o tom, že do značnej miery to bol pozitívny krok. Dnes to máme vyskúšané na vlastnej koži a podľa môjho názoru sme už dospeli k tomu bodu, aby sme sa mohli pokúsiť to ešte trošku zlepšiť, doladiť,“ vysvetlil zástupca starostu Ružinova Marián Gajdoš. Centrálnu časť Trnávky totiž tvoria najmä rodinné domy a úzke uličky. Nové usporiadanie jednosmerných ciest by mohlo podľa mestskej časti viesť k zlepšovaniu podmienok na parkovanie. „Zo stretnutia s obyvateľmi vyplynulo aj to, že lepšie zjednosmernenie dopravy síce o niečo predĺži jazdu autom domov, ale zároveň môže odradiť tých vodičov, ktorí úzke uličky využívajú napríklad len na prejazd do obchodných centier alebo na skracovanie si cesty,“ pridáva sa starosta Ružinova Dušan Pekár. 

 

To, ako by malo po novom vyzerať usporiadanie jednosmerných ciest v Trnávke, môžu navrhnúť samotní obyvatelia. Stačí, ak svoje nápady zakreslia do mapky, ktorú nájdu buď na internetovej stránke Ružinova alebo v periodiku mestskej časti Ružinovské ECHO. Mapku so zakreslenými návrhmi jednosmerných ulíc potom stačí poslať vicestarostovi Martinovi Gajdošovi buď poštou na adresu Miestny úrad Bratislava-Ružinov, Mierová 21, 827 05 Bratislava, alebo e-mailom na marian.gajdos@ruzinov.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies