Obyvatelia Trenčianskeho kraja dostanú ďalších 15 vlakov

NETKY.SK • 13 December 2014, 11:34 • 2 min
Obyvatelia Trenčianskeho kraja dostanú ďalších 15 vlakov

BRATISLAVA – Obyvatelia Trenčianskeho kraja budú môcť od nedele 14. decembra využívať 57 diaľkových a 188 regionálnych vlakov.

slovakia

left justify in out

Celkovo Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v regióne pridá 15 nových vlakov. Z toho bude šesť rýchlikov, dva regionálne expresy a sedem osobných vlakov. "V rannej a popoludňajšej špičke sa podarí zahustiť taktové spojenie a zlepšiť prípojovosť," opísala zmeny hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Na trase medzi Trenčínom a Bratislavou tak pribudlo päť nových vlakov. Z Bratislavy cez Trenčín až po Žilinu sú to spoje s odchodom z hlavného mesta o 8.55 h a o 12.55 h. Tiež jeden vlak len po Trenčín, ktorý pôjde z Bratislavy o 21.55 h. 

      

V opačnom smere to budú dva spoje, a to vlak s odchodom zo Žiliny o 14.25 h cez Trenčín do Bratislavy a vlak, ktorý vyráža z Trenčína o 4.35 h. Zároveň sa predĺži trasa troch rýchlikov z hlavného mesta cez Trenčín až po Žilinu. Ide o vlak, ktorý železnice vypravujú z Bratislavy o 16.55 h a súčasne o spoje zo Žiliny s odchodmi o 4.25 h a 6.25 h.
      

Zmenia sa aj niektoré súčasné vlaky. Napríklad dnešný regionálny expres z Bratislavy do Nového Mesta nad Váhom bude rýchlik a pôjde až do Trenčína. Odchod z Bratislavy má o 18.55 h a príchod do Trenčína o 20.24 h. Tiež ranný expres do Bratislavy, ktorý jazdí z Nového Mesta nad Váhom, pôjde už z Trenčína s odchodom o 3.56 h.
      

Na základe množstva písomných a opakovaných požiadaviek cestujúcich pridal dopravca aj dva regionálne expresy na trase medzi Trenčínom a Žilinou. Jeden z nich pôjde z Trenčína o 5.17 h a druhý zo Žiliny o 21.25 h. 
      

Doprava sa zahustí aj v čase popoludňajšej špičky na trase medzi Prievidzou a Handlovou na hodinový interval, doteraz bol dvojhodinový. Pridajú sa štyri spoje, ktoré majú poslúžiť najmä študentom na odvoz domov z prievidzských škôl do Handlovej. Nové osobné vlaky pôjdu z Prievidze o 14.01 h a o 15.41 h. Následne budú v opačnom smere vyrážať z Handlovej o 15.40 h a o 17.40 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies