Obvineného lekára stíhajú na slobode

NETKY.SK • 17 December 2014, 11:24 • 2 min
Obvineného lekára stíhajú na slobode

BRATISLAVA - Obvineného lekára Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava stíha polícia na slobode.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry lekára obvinil z korupcie," uviedol Slivka. Vladimír P. podľa polície v pondelok 15. decembra predpoludním prijal úplatok za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie. Údajne dostal 500 eur a fľašu alkoholu. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodal Slivka.

 

Policajti Národnej kriminálnej agentúry prichytili prednostu kliniky pediatrickej urológie priamo pri preberaní úplatku, v pondelok o tom ako prvý informoval portál Aktuálne.sk. Nemocnica už lekárovi prerušila výkon práce. Vedenie nemocnice sa zároveň dištancovalo od korupčného správania všeobecne a vyjadrilo ľútosť nad správaním dotknutého lekára. "Je absolútne neprijateľné obohacovať sa na úkor detských pacientov. V prípade dokázania takéhoto správania u ktoréhokoľvek zamestnanca nemocnice, vrátane špičkových medicínskych odborníkov, vyvodí vedenie nemocnice neodkladne dôsledky," napísala v stanovisku hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Dana Kamenická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies