Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
31. mar. 2023Benjamín
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
29.01.2023 12:00 Gurmán
Dobroty z kysnutého cesta
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
29.01.2023 12:00 Gurmán

Dobroty z kysnutého cesta



Pamätáte si na tie časy, keď ste sa nevedeli dočkať víkendu a babičkiných skvelých koláčov? Vyberte si niektorý z nasledujúcich receptov a priblížte si chuť dokonalých domácich koláčov a buchiet.


Orechový a makový závin 

 

Suroviny

250 g polohrubá múka 

250 g hladká múka

250 g maslo

50 g kryštáľový cukor

1 KL ocot

štipka soli

20 g droždie

100 ml mlieko

 

Orechová plnka

200 g mleté orechy

150 g kryštálový cukor

75 ml voda

2 PL marhuľový džem

1/2 balíček sušených hrozienok

 

Maková plnka

200 g mletý mak

150 g kryštálový cukor

75 ml voda

citrónová kôra 

 

Postup

Do osladeného mlieka rozdrobíme droždie. Keď napučí, pridáme ho k múke a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na doske cesto. Rozdelíme ho na štyri časti a necháme vykysnúť. Vodu s cukrom rozvaríme, vsypeme do nej pomleté orechy a sparíme. Keď plnka vychladne, primiešame džem a hrozienka. Do makovej plnky pridáme umytú a postrúhanú kôru z citróna. Každú časť cesta na doske rozvaľkáme na obdĺžnik (asi 20*30 cm), rozotrieme naň plnku a zvinieme. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme do zlatohneda.

 

Dobrú chuť!

 



reklama


Zdroj: gurmán, recepty, kysnuté cesto,

Foto:  pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok