MZV chce spustiť projekt exportného domu, vyjdú tým v ústrety podnikateľom v zahraničí

NETKY.SK • 14 Február 2019, 08:30 • 2 min
MZV chce spustiť projekt exportného domu, vyjdú tým v ústrety podnikateľom v zahraničí

BRATISLAVA - Ambíciou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR je spustiť projekt exportného domu v priebehu roka 2019 vo forme pilotného podujatia.

slovakia

left justify in out

Takto si chce overiť reakcie podnikateľskej verejnosti a vyhodnotiť spätnú väzbu. Projekt je v štádiu prípravy.

 

Exportným domom chce vyjsť v ústrety firmám pri podnikaní v zahraničí. "Zámerom je vytvorenie tzv. meeting point, kde sa na jednom mieste zídu všetci s ponukou služieb štátu pre podnikateľov, ktorí chcú uspieť na zahraničných trhoch," priblížilo ministerstvo.

 

img

 

Exportný dom by bol expozíciou na vybraných podujatiach, napríklad na veľtrhoch, konferenciách či samitoch. Inšpiráciou pre myšlienku exportného domu boli podobné české podujatia na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu 2018 v Brne, ako aj úspešné podujatia exportných klubov regionálnych komôr Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) v Žiline, Košiciach, Trenčíne a Trnave pod názvom Z regiónov do sveta.

 

img

 

Rezort chce v tejto súvislosti spolupracovať so Slovak Business Agency, Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu, SOPK, Eximbankou SR, ako aj s ďalšími. „Do úvahy v roku 2019 prichádza účasť na najväčších veľtržných podujatiach v SR, kde sa predpokladá vysoký záujem podnikateľských subjektov. Tieto podujatia v súčasnosti identifikujeme," uzavrel rezort zahraničných vecí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies