Obrovský projekt: Tatry chcú prevŕtať tunelom za stovky miliónov

NETKY.SK • 28 November 2016, 08:46 • 2 min
Obrovský projekt: Tatry chcú prevŕtať tunelom za stovky miliónov

BRATISLAVA - Cestovanie z Popradu do poľského Zakopaného sa výrazne skráti. Namiesto súčasnej 75-minútovej cesty autom sa do mesta na poľskej strane Vysokých Tatier bude dať dostať vlakom za štvrťhodinku.

slovakia

left justify in out

Aspoň tak to plánujú podľa denníka Hospodárske noviny autori vízie nového železničného tunela, ktorý má doslova prevŕtať Vysoké Tatry. Oživený projekt sa dostal na stôl počas konferencie Podzemné mosty, ktoré spájajú - Príležitosť pre Vysoké Tatry.

 

Termín začiatku výstavby zatiaľ nie je známy. Podľa expertov sa náklady na vybudovanie tunela budú pohybovať rádovo v stovkách miliónov až niekoľko miliárd eur.

 

Viac informácií prináša denník na titulnej strane v článku s názvom "Slovensko a Poľsko má spojiť tunel pod Tatrami". Téme sa denník venuje aj na deviatej strane v príspevku s názvom "Slovensko a Poľsko má spojiť tunel popod tatranské štíty".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies