Mimoriadna schôdza o odvolávaní ministra Mikulca bude vo štvrtok

NETKY.SK • 7 September 2021, 12:20 • 2 min
Mimoriadna schôdza o odvolávaní ministra Mikulca bude vo štvrtok

BRATISLAVA - Opozícia vyčíta Mikulcovi situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Zemanovi a ďalším dvom svedkom.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna schôdza Národnej rady, na ktorej chce opozícia odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca z funkcie, sa začne vo štvrtok 9. 9. o 14:00. Schôdzu inicioval Smer-SD.

 

Možno vás zaujme: Roman Mikulec bude čeliť ďalšiemu odvolávaniu. Iniciatívu Roberta Fica označila koalícia za frašku

 

Strana kritizuje vládnu koalíciu za opakované obštrukcie, keď už dvakrát presunula návrhy na odvolávanie na riadnu schôdzu, ktorá sa začína 16. septembra. Robert Fico taktiež v minulom týždni kritizoval Mikulca a predstaviteľov koalície za to, že sú zodpovední za obvinenia pre riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Rozhodnutie Generálnej prokuratúry SR o zrušení obvinení podľa neho potvrdzuje, že prípad Pčolinského bol robený na politickú objednávku.

 

Prečítajte si: Policajného prezidenta „odstrelila“ mafia, tvrdí Igor Matovič

 

Mikulec reagoval na podanie ďalšieho návrhu na jeho odvolanie s tým, že Fico môže podávať návrhy na jeho odvolanie aj každý deň. Fico sa podľa neho prostredníctvom kampane proti jeho osobe snaží zviditeľniť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies