Obhajca prvenstva Španielsko do osemfinále: Turecko zdolalo 3:0

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 07:33 • 2 min
Obhajca prvenstva Španielsko do osemfinále: Turecko zdolalo 3:0

NICE - Futbalisti Španielska zvíťazili nad hráčmi Turecka presvedčivo 3:0 v piatkovom večernom stretnutí základnej D-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku a s týmto súperom neprehrali už dlhých 52 rokov. Dva góly obhajcov prvenstva na trávniku v Nice strelil Álvaro Morata, raz sa presadil Nolito.

slovakia

left justify in out

Po organizátorovi a Taliansku sa stalo Španielsko treťou krajinou s istou miestenkou do vyraďovacích bojov na tomto XV. kontinentálnom šampionáte a zároveň prvým tímom, ktorému sa podarilo streliť v jednom zápase tri góly.

 

Španieli po pondelňajšom úvodnom víťazstve nad Českom (1:0) a jednoznačnom triumfe nad Tureckom majú na konte plný počet 6 bodov, navyše sú bez inkasovaného gólu. Hráčom z "krajiny polmesiaca" patrí bez jediného bodu a skóre 0:4 posledná 4. priečka, Turci disponujú už len teoretickou šancou na účasť v osemfinále ME 2016.


Španieli boli na Stade de Nice lepším tímom a zaslúžene triumfovali. Úvodné príležitosti favorita duelu sa neskončili v sieti Volkana Babacana, ale v 34. min útočník talianskeho Juventusu Turín Morata predsa len hlavou premenil center Nolita - 1:0. O tri minúty neskôr spomenutý zakončovateľ Celty Vigo Nolito s prispením hlavičkového stlmenia tureckého stopéra Mehmeta Topala poľahky pridal druhý presný zásah "La Furia Roja". Krátko po zmene strán v 48. min peknú spoluprácu dvojice Iniesta - Jordi Alba zužitkoval zblízka opäť Álvaro Morata a stanovil konečný rezultát. Keďže v závere zápasu striedajúci Olcay Sahan neznížil nepriaznivý stav, zostali Turci na tomto šampionáte aj po dvoch vystúpeniach bez streleného gólu.

Majstrovstvá Európy vo futbale - piatkový výsledok:

D-skupina:
NICE (Stade de Nice - Allianz Riviera)
Španielsko - Turecko 3:0 (2:0)
Góly: 34. a 48. Morata, 37. Nolito, ŽK: 2. Sergio Ramos - 9. Burak Yilmaz, 41. Ozan Tufan, rozhodovali: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všetci Srb.)
Zostavy:
Španielsko: De Gea - Juanfran, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba (81. Azpilicueta) - Fábregas (71. Koke), Busquets, Iniesta - David Silva (64. Soriano), Morata, Nolito
Turecko: Volkan Babacan - Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin - Ozan Tufan, Selcuk Inan (70. Yunus Malli), Oguzhan Özyakup (62. Olcay Sahan) - Hakan Calhanoglu (46. Nuri Sahin), Arda Turan - Burak Yilmaz
 

 

 

Hlasy (zdroj: UEFA):

Álvaro Morata (útočník a strelec dvoch gólov Španielska): "Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo dva razy skórovať. Teší ma, že som súčasťou tohto mužstva. Doteraz som tento tím sledoval len v televízii, teraz v ňom nastupujem. Je to pre mňa ako sen."

Andrés Iniesta (stredopoliar Španielska, vyhodnotený ako hráč zápasu): "Ako pokračuje ďalej tento záverečný turnaj majstrovstiev Európy, my sa v ňom zlepšujeme. Minimalizujeme chyby, dnes proti Turecku sme to ukázali. Po vedúcom góle v súperovej sieti sa nám hralo ľahšie. Desať bodov z desiatich na stupnici by som dal fanúšikom, ktorí nás neustále povzbudzovali a tlačili dopredu."

Fatih Terim (tréner Turecka): "Gratulujem Španielsku k víťazstvu, majú výborný tím. Prvých tridsať minút to bolo z našej strany v poriadku, potom sme už nestačili na favorizovaného protivníka. Dva z troch inkasovaných gólov boli po individuálnych chybách. Keď si utvoríte proti Španielsku príležitosti na skórovanie, musíte ich premeniť. Inak nemáte šancu na úspech."

Tabuľka D-skupiny:
1. Španielsko 2 2 0 0 4:0 6 - istý postup do osemfinále
2. Chorvátsko 2 1 1 0 3:2 4
3. Česko 2 0 1 1 2:3 1
4. Turecko 2 0 0 2 0:4 0

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies