Obhajca Nagyovej: Nečasova poradkyňa dala sledovať jeho manželku kvôli jehovistom

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 13:31 • 2 min
Obhajca Nagyovej: Nečasova poradkyňa dala sledovať jeho manželku kvôli jehovistom

PRAHA - Zosadená šéfka kabinetu premiéra ČR Petra Nečasa dala sledovať jeho manželku kvôli jej údajnému napojeniu na Svedkov Jehovových. Uviedol to obhajca zadržanej Jany Nagyovej, ktorého citoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa obhajcu Eduarda Brunu chcela Nagyová sledovaním zabrániť prípadnému škandálu, ktorý by mohli vyvolať styky Radky Nečasovej s jehovistami. "Chcela to urobiť ako dobrú službu v tom zmysle, že sa okolo pani Nečasovej začali objavovať nejakí podivní ľudia a hovorilo sa o tom. Ona (Nečasová) vraj začala paktovať so sektou jehovistov, začala zháňať peniaze na dary pre nejakých ľudí," uviedol Bruna. Zdôraznil pritom, že Nagyová nechcela prostredníctvom sledovania presadiť nejaké osobné záujmy voči Nečasovi ani dehonestovať jeho manželku. Naopach vraj chcela uchrániť premiérovu rodinu, hlavne deti, pred prípadným škandálom, ktorý by vyvolala medializácia Nečasovej domnelých aktivít. Podľa obhajcu sa preto Nagyová obrátila so žiadosťou o sledovanie na šéfa Vojenského spravodajstva Ondreja Páleníka, ktorého ako svojho známeho požiadala o "kamarátsku" výpomoc. Naivne sa pritom domnievala, že využitím Vojenského spravodajstva namiesto nejakej súkromnej bezpečnostnej agentúry zostane celá záležitosť plne utajená. Fotografie, ktoré vznikli počas sledovania, však podľa Brunu neodhalili nijaké kompromitujúce skutočnosti o Nečasovej a určite nie žiaden mimomanželský vzťah. Nagyová je v súčasnosti vo väzbe kvôli obavám z možného ovplyvňovania svedkov. Je obvinená z podielu na korupcii a z organizovania nelegálneho sledovania. Po vypuknutí škandálu Nečas Nagyovú bránil, v sobotu sa však za jej konanie ospravedlnil a vyhlásil, že už ďalej nemôže vykonávať funkciu šéfky jeho kabinetu. Za sledovanie sa ospravedlnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies