Obetí pesticídov v mrazených potravinách v Japonsku pribúda

NETKY.SK • 8 Január 2014, 11:22 • 2 min
Obetí pesticídov v mrazených potravinách v Japonsku pribúda

TOKIO - Viac ako 1000 osôb vo viacerých japonských provinciách už ochorelo na následky konzumácie hlbokomrazených polotovarov.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli v stredu japonské médiá, stále pribúda ľudí sťažujúcich sa na kŕče, zvracanie a hnačky, Viac ako 200 osôb je hospitalizovaných. Všetci konzumovali pizzu a výrobky z rýb od japonskej potravinárskej spoločnosti Maruha Ničiro, ktorá po vnútornej kontrole vo firme zistila pesticídy vo svojich mrazených výrobkoch. V jednom prípade ich množstvo presiahlo hraničnú hodnotu 2,6 miliónkrát. Polícia predpokladá, že potraviny mohli byť zámerne otrávené. Výrobca musí stiahnuť z trhu 6,4 milióna svojich výrobkov.

Polícia spoločnosť vyšetruje už od decembra po zistení, že v jej mrazených potravinách sa nachádza chemikália malathion používaná na zabíjanie hmyzu. Spoločnosť už z obchodov stiahla viac ako milión mrazených výrobkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies