Obec Oravská Lesná sa borí so snehovou kalamitou

NETKY.SK • 9 December 2013, 16:41 • 2 min
Obec Oravská Lesná sa borí so snehovou kalamitou

ORAVSKÁ LESNÁ – Vytrvalé sneženie donútilo samosprávu obce Oravská Lesná vyhlásiť mimoriadnu snehovú situáciu. Na priebežné zabezpečovanie prejazdnosti ciest nestačil bežný objem mechanizmov zimnej údržby, lebo v niektorých častiach pripadlo až do metra nového snehu.

slovakia

left justify in out

„Celý uplynulý víkend u nás intenzívne snežilo. Dnes nadránom začal padať veľmi ťažký mokrý sneh a vytvorili sa vysoké záveje. Viaceré cestné komunikácie, celkovo ich v našom katastri máme viac ako štyri desiatky kilometrov, zostali úplne neprejazdné,“ uviedla pre TASR starostka Viera Mazúrová.

Prvoradou úlohou podľa nej je nepretržité sprejazdňovanie ciest, aby ich okrem obyvateľov mohli riadne používať zdravotníci, spojové autobusy či zásobovanie. „Pracujeme na tom bez akejkoľvek prestávky. Ak by sme sa na chvíľu zastavili, určite by sme sa už nedostali do odľahlejších osád,“ skonštatovala.

„Naďalej výdatne sneží, no zatiaľ to zvládame sami bez cudzej pomoci. V niektorých lokalitách sme s kalamitnou situáciou zápasili s vypätím všetkých síl. Preto sme museli povolať všetku v našej obci dostupnú techniku,“ dodala starostka Oravskej Lesnej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies