Obchodník zarobil na Ethereum viac ako 200 miliónov dolárov za jediný mesiac

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 19:10 • 2 min
Obchodník zarobil na Ethereum viac ako 200 miliónov dolárov za jediný mesiac

LONDÝN - Vzhľadom na to, že ceny kryptomien sa v posledných mesiacoch vyšplhali nahor, je prirodzené, že niektorí investori dosiahli obrovské zisky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ magazínu Futurism istý anonymný obchodník zarobil na volatilite Ethereum viac ako 200 miliónov dolárov v priebehu mesiaca. Obchodník, ktorého totožnosť je neznáma, zvýšil aktíva vo svojej virtuálnej peňaženke z 55 miliónov dolárov na 283 miliónov dolárov, čo predstavuje 413% zisk vďaka nárastu hodnoty digitálnej meny Ethereum.


Astronomické zisky

Zisk vyše 200 miliónov dolárov za mesiac môže znieť neuveriteľne, ale nie nemožne. Najmä ak ste šikovný (šťastný) obchodník s veľkým kapitálom. Hodnota Ethereum a Bitcoinu stúpala od začiatku roka až do polovice júna, kedy prišli logické a očakávané korekcie. Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien dosiahla svoje maximum v polovici júna, keď sa vyšplhala na úroveň vyše 116 miliárd dolárov.

 

img

 

Otázky bezpečnosti


Tento konkrétny obchodník poukazuje na rastúcu diskusiu o anonymite a bezpečnosti vo svete digitálnych mien. Spencer Bogart, vedúci oddelenia výskumu spoločnosti Blockchain Capital, uviedol: "Jednou z dôležitých vlastností kryptomien je, že sa s nimi nespája konkrétna totožnosť."

Na druhú stranu, mnohých znepokojuje práve súčasná anonymita, ktorá je súčasťou decentralizovaných platforiem. V minulosti sa stalo niekoľko kyberútokov, ktoré využili práve túto vlastnosť digitálneho prostredia kryptomien a niektorí analytici sa domnievajú, že podobné útoky sa stanú častejšími, čím budú kryptomeny populárnejšie. Návrh novej menovej legislatívy Európskeho parlamentu nedávno poznamenal, že "dôveryhodnosť virtuálnych mien sa nezvýši, ak sa budú používať na ilegálne aktivity. V tomto kontexte bude anonymita pre virtuálne meny viac prekážkou ako výhodou."
 

img

 

Vzhľadom na túto skutočnosť existuje veľa ľudí, ktorí sa snažia spojiť jednotlivé osoby s konkrétnymi digitálnymi peňaženkami. Zástancovia tohto kroku tvrdia, že by to zabránilo kybernetickým útokom a následne by sa povesť Ethereum v porovnaní s Bitcoinom ešte zlepšila. Vyzerá to tak, že Ethereum je pripravené prevziať nadvládu na trhu kryptomien. V uplynulých dňoch sa celková trhová kapitalizácia Ethereum dostala nad 21 miliárd dolárov a začína stíhaciu jazdu voči Bitcoinu. Nezabudnite však, že pri obchodovaní musíte byť veľmi opatrní, pretože svet digitálnych peňazí je stále veľmi mladý a neprebádaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies