Obce môžu celodenne zakázať alkohol na verejnosti

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 14:26 • 2 min
Obce môžu celodenne zakázať alkohol na verejnosti

BRATISLAVA - Obciam sa rozviažu ruky pri rozhodovaní o zákaze predaja a pitia alkoholických nápojov na verejných miestach, ktorý by už mohli vydávať bez časových obmedzení na celý deň bez ohraničenia hodinami. Potvrdil to dnes svojim podpisom prezident SR Ivan Gašparovič.

slovakia

left justify in out

Prezident podpísal novelu zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb, ktorú 26. marca schválil parlament. Obce si tiež budú môcť určiť aj výnimky zo zákazu alebo obmedzenia predaja, podávania alebo užívania alkoholických nápojov.

Novela umožňuje, aby obec vo svojich územných obvodoch alebo v určitých častiach svojho územia mohla prijatím nariadenia obmedziť alebo zakázať podávanie alebo pitie alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach bez časového ohraničenia. V zariadeniach spoločného stravovania a v predajniach potravín sa môže obmedziť alebo zakázať predaj, podávanie a pitie alkoholických nápojov tak ako aj v súčasnosti, len v určitých hodinách alebo dňoch. Právna norma po podpise prezidentom nadobudne účinnosť dňom vyhlásenia v Zbierke zákonov.

Prezident dnes tiež podpísal zákon o pozemkových spoločenstvách. Agentúru SITA o tom informoval hovorca prezidenta Marek Trubač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies