Ruský prezident Vladimir Putin a prezident USA Donald Trump uskutočnili telefonický rozhovor

NETKY.SK • 6 Máj 2019, 08:34 • 2 min
Ruský prezident Vladimir Putin a prezident USA Donald Trump uskutočnili telefonický rozhovor

TASS – "Rozhovor Putina z Trumpom trval takmer hodinu a pol," povedal tlačový tajomník ruského lídra Dmitrij Peskov pre tlačové agentúry. Tajomníčka Bieleho domu Sarah Sandersová na brífingu o tejto debate informovala tiež.

slovakia

left justify in out

Strany diskutovali o zverejnení výsledkov vyšetrovania amerického špeciálneho prokurátora Roberta Mullera, situácii vo Venezuele a Severnej Kórei a možnosti uzavretia „novej jadrovej dohody“ medzi Ruskom, USA a Čínou. Kremeľ odpovedal na výzvu Trumpa k odzbrojeniu.

 

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov sa vyjadril k návrhu prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa o úplnom vzdaní sa jadrových zbraní. Situáciu, kedy by na svete boli zničené jadrové zbrane, nazval Peskov ideálnou, ale vyzval, aby sa nezabúdalo na odstrašujúci prostriedok. „Bolo by ideálne vyčistiť svet od jadrových zbraní (...) Nezabudnite však na obmedzujúcu paritu, ktorá garantuje, že nikto neurobí nejakú strašnú chybu," povedal Peskov.

 

Americké úrady vraj nehovorili s ruskou stranou o myšlienke vzdať sa jadrových zbraní. "Je veľmi náročné vnímať niektoré bežné slová. Zámery sú dobré, ale bolo by dobré poznať podrobnosti o tom, čo má na mysli prezident Trump," povedal tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie. Zdôraznil, že „z hľadiska serióznej iniciatívy sa to nedá vôbec posúdiť, pretože ešte nie sú k dispozícii žiadne konkrétnosti“.

 

Pred niekoľkými dňami sa Trump vyjadril, že Spojené štáty, Rusko a Čína by sa mali vzdať jadrových zbraní.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies