Marian K. vypovedal v kauze zmeniek a plánovania okolo Klaus-Volzovej

NETKY.SK • 29 September 2020, 11:39 • 2 min
Marian K. vypovedal v kauze zmeniek a plánovania okolo Klaus-Volzovej

BRATISLAVA - V kauze televíznych zmeniek nemá neprávoplatne odsúdený Marian K. informácie k skutku prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej, bývalej spoločníčky exriaditeľa televízie Markíza Pavla R., ktorý je v tejto súvislosti obžalovaný.

slovakia

left justify in out

"Neviem k skutku nič povedať," vypovedal pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II v procese s obžalovaným exriaditeľom a spol.

 

Stretnutia a známosti

Z obžalovaných v kauze Marian K. podľa svojich slov pozná Pavla R., Mikuláša ČernákaMiloša Kaštana nepozná. S ďalším obžalovaným Róbertom Lališom alias Kýblom sa stretol možno dva razy. Poškodenú Klaus-Volzovú pozná. V novembri 2017 bol k skutku vypočutý, na výpoveď si však nepamätá. Ani k stretnutiu Černáka s Pavlom R. sa nevedel vyjadriť a nemá žiadnu vedomosť, že by sa takéto stretnutie malo uskutočniť v Banskej Bystrici.

 

img

 

Zoznámiť ich mal Čongrády

Marian K. ku kauze disponuje podľa vlastných slov len informáciami z médií. S Klaus-Volzovou sa spoznal na konci roka 1997 alebo začiatkom roka 1998, keď ich zoznámil Peter Čongrády alias Čongi. "Čongi sa s ňou poznal dlhšiu dobu," povedal.

 

Okrem toho vypovedal aj k situácii v prípade pohľadávky v TV Markíza, o ktorú mal záujem. "Dôležitá a zaujímavá je jedna vec. Pani Volzová ubezpečovala, že Pavla R. nemá v televízii nikto rád a, naopak, ona je u zamestnancov obľúbená a prejavila záujem televíziu viesť. My sme s vedením televízie nemali skúsenosti," povedal Marian K.

 

img

 

Vzťahy v Markíze mali byť iné 

Spomenul známu situáciu, ktorá nastala pri vstupe Mariana K. do televízie, zhromaždenie stoviek ľudí na záchranu televízie. Prekvapujúce podľa neho bolo, že za Klaus-Volzovú sa postavili len dvaja ľudia z Markízy. Pred zhromaždením odmietla vystúpiť. "Dá sa povedať že z Markízy utiekla Volzová takmer s plačom," spomenul si svedok.

 

Vtedy podľa jeho slov nadobudol presvedčenie, že v podstate len nebola spokojná s postavením v televízii. "Mala menšiu kanceláriu, menej hodnotné auto, dlhodobo sa snažila o ovládnutie Markízy a odvolať Pavla R. na valnom zhromaždení z funkcie," povedal. Podľa jeho výpovede nikdy nespomenula, že má nejaký strach, že by ju niekto sledoval a vyhrážal sa jej. "Nechcem niekoho urážať. Pani Volzová sa sťažovala na všetko, na Pavla R., na zamestnancov," povedal.

 

img

 

Dvojaká výpoveď

Vraždu Klaus-Volzovej si mal objednať podľa obžaloby Pavol R. u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel rovnako ako Pavol R. účasť na príprave vraždy poprel. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies