Obamu na letisku v Houstone uvítal exprezident George Bush starší

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 09:44 • 2 min
Obamu na letisku v Houstone uvítal exprezident George Bush starší

HOUSOTN - Americký prezident Barack Obama zažil v stredu po prílete do texaského Houstonu nečakané uvítanie: na letisku ho čakal George H.W. Bush, jeho predchodca v Bielom dome z rokov 1989–1993.

slovakia

left justify in out

Obama pricestoval do Houstonu v stredu popoludní spolu s manželkou Michelle na sériu stretnutí so sponzormi Demokratickej strany. Po vystúpení z prezidentského špeciálu Air Force One uvidel na pristávacej ploche Georgea Busha staršieho, sediaceho na invalidnom vozíku.
      

"Chcel som len pozdraviť prezidenta a prvú dámu. Keď prezident príde do vášho mesta, tak treba prísť a uvítať ho," povedal novinárom 89-ročný exprezident, ktorého citoval denník New York Times.
      

Obamovci sa s Bushom srdečne zvítali a porozprávali. Michelle Obamová v priebehu celého rozhovoru držala bývalému šéfovi Bieleho domu ruku. 
      

Krátke stretnutie sa uskutočnilo na pristávacej ploche houstonského letiska, ktoré je pomenované práve po Bushovi staršom. Bývalý prominentný republikán sa rozhodol uvítať Obamu na vlastnú päsť a Biely dom jeho príchod na letisko vopred neoznámil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies