Obamov náskok pred Romneym sa znížil na päť percent

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:39 • 2 min
Obamov náskok pred Romneym sa znížil na päť percent

Obamov náskok pred Romneym sa znížil na päť percent

slovakia

left justify in out

img

img

Americký prezident Barack Obama má päťpercentný náskok pred najsilnejším z republikánskych prezidentských kandidátov Mittom Romneym. Vyplýva to dnes zverejneného prieskumu agentúr Reuters a Ipsos. 
Súčasného šéfa Bieleho domu by v novembrových prezidentských voľbách podporilo 48 percent a Romneyho 43 percent respondentov. Obamov náskok sa však v porovnaní s predchádzajúcim decembrovým prieskumom znížil o tri percentá. 
Romney, bývalý guvernér štátu Massachusetts, z najnovšieho prieskumu vyšiel ako jasný favorit spomedzi republikánskych uchádzačov o prezidentskú kandidatúru. Jeho podpora medzi republikánskymi respondentmi oproti decembru stúpla z 18 na 30 percent. 
Za Romneyho najsilnejšieho rivala, bývalého predsedu Snemovne reprezentantov Newta Gingricha by podľa prieskumu Reuters/Ipsos hlasovalo 20 percent republikánov, pričom jeho podpora poklesla v porovnaní s decembrom o osem percent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies