Obama vymenoval bývalého poradcu za koordinátora pre ebolu

NETKY.SK • 17 Október 2014, 18:09 • 2 min
Obama vymenoval bývalého poradcu za koordinátora pre ebolu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vymenoval bývalého poradcu v Bielom dome a vplyvného člena Demokratickej strany za koordinátora snáh vlády o porazenie epidémie eboly.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok nemenovaný predstaviteľ americkej administratívy. Ron Klain, bývalý šéf kancelárie viceprezidenta Joa Bidena i viceprezidenta Al Gora, bude podávať správy poradkyni pre vnútornú bezpečnosť Lise Monacovej a poradkyni pre národnú bezpečnosť Susan Riceovej. Podľa zdroja má Klain, advokát a podnikateľ, dobré riadiace schopnosti, rozsiahle skúsenosti v rámci federálnej vlády a dobré pracovné vzťahy s vedúcimi členmi Kongresu ako aj predstaviteľmi Obamovej administratívy vrátane prezidenta.

 

Vymenovanie takzvaného "ebolového cára" nasleduje po tom, čo sa v USA ochorením nakazili už dvaja ľudia. Vláda čelí v tejto súvislosti kritike pre pomalú a neadekvátnu reakciu. 


Úrady v americkom štáte Texas, kde sa ebolou nakazili dve zdravotné sestry, vo štvrtok oficiálne priznali "pochybenia" v súvislosti s prípadmi. Priznali tiež nesprávne diagnostikovanie Thomasa Erica Duncana pochádzajúceho z Libérie, ktorý do USA prišiel už nakazený ebolou a neskôr tam na následky ochorenia zomrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies