Obama v diskusii s Karzajom o bezpečnostných operáciách

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 06:54 • 2 min
Obama v diskusii s Karzajom o bezpečnostných operáciách

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa telefonicky rozprával s afganským prezidentom Hámidom Karzajom a diskutovali spolu o pokroku pri odovzdávaní bezpečnostných operácií afganským silám. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Biely dom dnes uviedol, že obaja lídra spolu telefonovali v utorok a prebrali tiež prípravy na budúcoročné afganské voľby, ako aj nedávne Karzajovo stretnutie s katarským emírom. Toto stretnutie sa zameriavalo na prípadné otvorenie úradu hnutia Taliban v Katare.

Biely dom dodal, že Karzaj privítal minulomesačné odovzdanie zadržiavacieho zariadenia Parwán, nazývaného aj Bagram, z rúk Američanov. Karzaj požadoval kontrolu nad väznicou a označoval ju za záležitosť národnej suverenity.

Už sa ukázalo, že apríl je zatiaľ najkrvavejším mesiacom tohto roka - pre Afgancov aj zahraničných vojakov, ktorí slúžia v Afganistane. Americké a ďalšie zahraničné bojové sily sa pripravujú na stiahnutie koncom roka 2014, ich úloha bude po tomto termíne iba výcviková a poradná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies