Obama si pripomenul obete nedávnej streľby na základni námorníctva

NETKY.SK • 23 September 2013, 07:15 • 2 min
Obama si pripomenul obete nedávnej streľby na základni námorníctva

WASHINGTON - Na kroky vedúce k sprísneniu zákonov o strelných zbraniach vyzval v nedeľu americký prezident Barack Obama po tom, čo si pripomenul obete minulotýždňovej streľby na základni vojenského námorníctva vo Washingtone. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Niekedy mám obavy, že tu existuje pozvoľná rezignácia nad týmito tragédiami, že tieto tragédie proste sú. Že tieto tragédie sú novodobým bežným javom. Toto nemôžeme akceptovať," povedal americký prezident na spomienkovej bohoslužbe za 12 civilných zamestnancov, ktorých v pondelok 16. septembra na základni zastrelil 34-ročný bývalý príslušník záloh námorníctva Aaron Alexis. Obama zároveň pripomenul, že počas jeho úradovania vo funkcii prezidenta išlo už o piatu masovú streľbu. Ako podotkol, dôvodom, že sa v USA stáva viac takýchto tragédií než v ostatných krajinách, je jednoduchý prístup k zbraniam.

Po streľbe v škole v Connecticute z decembra minulého roka, po ktorej zostalo 20 mŕtvych detí a šesť obetí v radoch učiteľov, naliehal Obama na sprísnenie zákona o zbraniach, píše DPA. Navrhované opatrenia však zablokoval Kongres.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies