Obama si po smrti bin Ládina pôjde do New Yorku uctiť obete z 11. septembra 2001

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 07:22 • 2 min
Obama si po smrti bin Ládina pôjde do New Yorku uctiť obete z 11. septembra 2001

Obama si po smrti bin Ládina pôjde do New Yorku uctiť obete z 11. septembra 2001

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama pricestuje vo štvrtok do New Yorku, aby si pri príležitosti zabitia Usámu bin Ládina uctil pamiatku obetí teroristických útokov z 11. septembra 2001. Informovala o tom dnes administratíva prezidenta USA.
      Obama by mal navštíviť tzv. Ground Zero, kde pred takmer desiatimi rokmi stáli známe veže Svetového obchodného centra (WTC), nazývané aj dvojičky. Americký prezident sa stretne s rodinami obetí útoku na WTC, ktorý Spojené štáty pripisujú práve teroristickej sieti al-Káida pod vedením Usámu bin Ládina.
      Americké komando elitnej protiteroristickej jednotky SEAL zneškodnilo bin Ládina počas operácie v malom pakistanskom meste Abbottabád v komplexe s dvojposchodovým dome, iba niečo vyše 90 metrov od pakistanskej vojenskej akadémie. Informoval o tom v nedeľu večer vo Washingtone (v pondelok pakistanského času i SEČ) samotný prezident USA. Američania sa údajne zmocnili tela bin Ládin a pochovali ho v mori, keď ho vo vreci so závažím spustili do vody z lietadlovej lode Carl Vinson.
      Na mieste útokov z 9. septembra 2001 sa v reakcii na oznámenie Baracka Obamu rýchlo zhromaždil dav ľudí, ktorí mávali americkými vlajkami na oslavu zabitia najhľadanejšieho teroristu.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies