Fury a Joshua sa dohodli, blíži sa boxerský dvojzápas snov!

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 10:10 • 2 min
Fury a Joshua sa dohodli, blíži sa boxerský dvojzápas snov!

Svet boxu sa čoskoro otrasie v základoch. Diváci totiž uvidia súboj titanov, ktorí sa v ringu doteraz nikdy nestretli.

slovakia

left justify in out

Britskí profesionálni boxeri Tyson FuryAnthony Joshua sa konečne dohodli. Fanúšikovia sa môžu tešiť hneď na dva zápasy, pričom jeden z nich bude unifikačný a ďalší odvetný. Fury je aktuálnym šampiónom v ťažkej váhe spoločnosti WBC, zatiaľ čo Anthony drží tituly v organizáciách WBA, IBF aj WBO. Svet tak spozná tzv. „nesporného“ šampióna v boxe.

 

Oznámeniu predchádzali dlhé mesiace rokovaní. "Všetky zainteresované strany sa už podpísali na papier. V najbližších týždňoch doladíme detaily najväčšieho duelu v boxe," prezradil Joshuov manažér Eddie Hearn. Podľa informácií stanice ESPN majú obe strany 30 dní na dohodnutie miesta a dátumu konania zápasov, inak dohoda môže byť zrušená.

 

 

Podľa nepotvrdených správ by sa mohol prvý zápas uskutočniť v polovici júna, odveta niekedy na konci roku. Fury a Joshua dostanú za tento dvojzápas obrovské množstvo peňazí a dôležité bude aj športové hľadisko, pretože sa po dlhej dobe môžu zjednotiť tituly všetkých významných organizácií. 31-ročný Joshua naposledy boxoval v decembri, keď svoje opasky obhájil v súboji s Bulharom Kubratom Pulevom. O rok starší Fury, držiteľ najviac ceneného titulu WBC, ho získal vo februári minulého roka v zápase s Deontayom Wilderom.

 

Každý boxer by mal za zápas zinkasovať 100 miliónov libier. Po prvom súboji sa majú prémie rozdeliť v pomere 50:50, po odvete 60:40 v prospech víťaza. Miestom konania by sa mohla stať Saudská Arábia.

 

 

Hviezda „Gipsy Kinga“ Furyho pred pandémiou prudko stúpala a úspešná bola jeho spolupráca s najväčšou wrestlingovou spoločnosťou sveta, World Wrestling Entertainment. Na podujatí Crown Jewel 2019 v Saudskej Arábii porazil na count-ount Brauna Strowmana a organizácia plánovala uskutočniť jeho meranie síl s WWE šampiónom, Drewom McIntyreom, ktorý sa svoj titul pokúsi získať späť na blížiacej sa WrestleManii. Ak rodák zo Škótska uspeje a porazí nového šampióna Bobbyho Lashleyho, mediálne atraktívny duel s Furym by mohol byť späť v hre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies