Obama sa neobáva, že Trump zvráti politiku zmierovania USA s Kubou

NETKY.SK • 29 November 2016, 08:11 • 2 min
Obama sa neobáva, že Trump zvráti politiku zmierovania USA s Kubou

WASHINGTON - Biely dom dnes oznámil, že prezident Barack Obama sa neobáva, že jeho nástupca Donald Trump zvráti politiku zmierňovania napätia medzi Spojenými štátmi a Kubou.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bieleho domu Josh Earnest vyhlásil, že táto politika priniesla nové ekonomické vzťahy a dohody v oblasti cestovania či podnikania, ktoré bude veľmi ťažké zrušiť.

 

Earnest uviedol ako príklad nové každodenné komerčné lety z USA na Kubu či prílev ďalších amerických investícií, čo umožňujú práve nové nariadenia.

 

Zmena tejto politiky by bola podľa Earnesta pre Kubáncov "značným ekonomickým úderom" a "nie je to také jednoduché ako ťah perom".

 

Novozvolený americký prezident Donald Tump dnes vyhlásil, že "ukončí" Obamovo oživovanie diplomatických a ďalších vzťahov s Kubou, ak táto krajina nebude ochotná rokovať o lepšej dohode. Tá je totiž podľa Trumpa zatiaľ výhodnejšia pre Havanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies