VIDEO Obedná prestávka Obamu a Bidena: Riešili rozpočtovú krízu pri sendvičoch!

NETKY.SK • 5 Október 2013, 11:36 • 2 min
VIDEO Obedná prestávka Obamu a Bidena: Riešili rozpočtovú krízu pri sendvičoch!

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama a viceprezident Joe Biden si z obednej prestávky v reštaurácii s rýchlym občerstvením urobili príležitosť porozprávať sa o rozpočtovej kríze pred objektívmi fotoaparátov.

slovakia

left justify in out

"Skôr, ako si objednám, by som chcel povedať, že som tu aj preto, lebo zomieram od hladu a vy tu máte skvelé jedlo," povedal Obama. "Druhým dôvodom je to, že tu poskytujete 10-percentnú zľavu štátnym zamestnancom, ktorí sú na nútenej neplatenej dovolenke." "A k tomu ešte aj sušienku," prerušila ho predavačka.

Aj keď prezident Obama na nútenej dovolenke nie je, sušienku s makadamovými orechmi si zobral. V dôsledku zastavenia financovania amerických federálnych úradov sú už piaty deň na neplatenej dovolenke státisíce zamestnancov štátnej správy. Za dva bohato obložené sendviče pre seba a Bidena zaplatil prezident Obama 21,56 dolára a pri platení nechal prepitné 18,44 dolára.  Akciová ponuka v miestnej sieti lahôdkarstiev Taylor Gourmet je jednou z mnohých podobných úľav, ktorú frustrovaným "dovolenkujúcim" zamestnancom poskytli reštaurácie a iné prevádzky a inštitúcie po celých USA. 

Škola kombinovaného bojového umenia na washingtonskom predmestí Beltsville napríklad ponúkla pracovníkom federálnych úradov výcvik zadarmo.  Škola pletenia a obchod s pletacími potrebami Fiber Space vo Virginii ponúka federálnym zamestnancom úplne inú formu trávenia času. "Hľadajte útechu v pletení," píše obchod na svojej webovej stránke, pričom ponúka lekcie pletenia zdarma. Niekto na webovú stránku obchodu napísal: "Musela som odísť na neplatené voľno a táto ponuka mi vohnala slzy do očí. Ďakujem. Je to naozaj ťažké znášať negatívne emócie voči štátnym zamestnancom, takže milé gestá, ako je toto, veľmi dobre padnú".

A podobných príkladov je veľa. Zľavu na vstupné pre ľudí s preukazom štátneho zamestnanca ponúka aj klzisko v Arlingtone. Jeden pivovar v Marylande usporiadal zadarmo kurz programovania pre ľudí zo štátnej správy, ktorí by chceli zmeniť zamestnanie. S ponukami na zľavy okamžite prišli stovky barov a reštaurácií. Väčšina z nich sa týka alkoholu. V niektorých reštauráciách dostanete k obedu pohár vína zdarma, v iných poldeci citrónového likéru len tak. Zlacnené lístky na svoje predstavenia ponúka počas celej odstávky vlády aj väčšina divadiel. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies