Ed Sheeran opäť raz ovládol svet hudby

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 16:12 • 2 min
Ed Sheeran opäť raz ovládol svet hudby

BRATISLAVA - Je považovaný za najlepšieho speváka súčasnosti. Ed Sheeran vydal 12. júla svoj v poradí už štvrtý album, ktorý nesie názov No. 6 Collaborations Project. Spevák nadväzuje na svoje staršie skladby a okrem iného sa na tvorbe podieľalo aj mnoho svetových hviezd.

slovakia

left justify in out

Od oficiálneho vydania prešli len dva týždne a už sa ukazuje, koľko milovníkov hudby si tento album získal. V Anglicku sa dostal hneď na dva vrcholy, albumový aj singlový. Jeho novinka je zatiaľ najrýchlejšie sa predávajúcim albumom v tomto roku, a skladba Beautiful People sa dostala na vrchol singlového rebríčka.

 

 

Do TOP 5 sa navyše prebojovali ďalšie dve skladby, a to Take Me Back To London a Cross Me. To však ešte nie je všetko. Britský spevák sa stal za mesiac júl najpočúvanejším interpretom na Spotify. Zo štatistík sa zistilo, že jeho skladby sa už streamovali, teda vypočuli zo 69 miliónov rôznych profilov, čo je takmer tretina užívateľov tejto hudobnej aplikácie. Prvým singlom z novinkovej bola skladba I Don't Care, vydaná už 10. mája.

 

 

Žánrovo pestrú nahrávku dobre definujú skladby, zverejnené pred samotným vydaním albumu. Sheeran sa nikdy nestaval len k jednému žánru, preto je aj tento album hudobne veľmi pestrý. Vyskytujú sa tu prvyky moderného popu, elektroniky, hip hopu, rocku a aj intímneho folku. Cover albumu je pritom na prvý pohľad úplne jednoduchý.

 

img

 

Novinka je predovšetkým prehliadkou hviezdnych spolupracovníkov ako Bruno Mars, Eminem, Skrillex, Travis Scott, Stormzy, Camila Cabello, 50 Cent, Meek Mill, Cardi B, Justin Bieber, Khalid či Chance the Rapper. Sú to mená, ktoré pre svet hudby spravili kusisko práce, ale aj takí, ktorých fanúšikovské základne sa neustále zväčšujú. 

 

img

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies