Obama i Trump odsúdili útok na policajtov v Baton Rouge

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 07:14 • 2 min
Obama i Trump odsúdili útok na policajtov v Baton Rouge

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama odsúdil ako "zbabelý" útok dnešnú streľbu, pri ktorej v meste Baton Rouge v štáte Louisiana zahynuli traja policajti. Útok prišiel len desať dní po tom, ako piatich policajtov zabil ostreľovač v texaskom Dallase.

slovakia

left justify in out

Ďalší traja policajti utrpeli podľa aktualizovaných údajov zranenia, z nich jeden je v ohrození života, keď ich útočníci zrejme prepadli neďaleko ich policajnej stanice. Jedného podozrivého zastrelili a ďalší dvaja môžu byť stále na úteku, vyplýva z vyjadrenia policajnej hovorkyne.

 

"Po druhý raz za dva týždne si policajti, ktorí každý deň vystavujú svoje životy za naše, robili svoju prácu, keď boli zabití pri zbabelom a hanebnom útoku. Tieto útoky proti verejným činiteľom, proti právnemu poriadku a proti civilizovanej spoločnosti musia skončiť," uviedol Obama vo vyhlásení.

 

Šéf Bieleho domu zdôraznil, že hoci motív nedeľňajšieho činu zatiaľ nie je známy, násilie voči príslušníkom polície nemožno nijako ospravedlniť. "Tieto útoky sú dielom zbabelcov, ktorí nehovoria v mene nikoho iného. Nenapravujú žiadne krivdy. Nepodporujú žiadnu vec," dodal Obama.

 

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vo vyhlásení uviedol, že smúti za zabitými policajtmi a žiada zachovávanie práva a poriadku. Vinu však pripísal nedostatočnému vodcovstvu. "Koľko policajtov a ďalších ľudí musí zomrieť pre nedostatok vodcovstva v našej krajine?" vyhlásil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies