Obama hovoril s čínskymi predstaviteľmi aj o ľudských právach

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 07:02 • 2 min
Obama hovoril s čínskymi predstaviteľmi aj o ľudských právach

Obama hovoril s čínskymi predstaviteľmi aj o ľudských právach

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama hovoril v pondelok s čínskou delegáciou na vysokej úrovni aj o ľudských právach a znova vyjadril znepokojenie nad situáciou v tejto oblasti v Číne. Informoval o tom Biely dom.
      Obama viedol v Oválnej pracovni Bieleho domu rozhovory s čínskym vicepremiérom Wang Čchi-šanom a štátnym radcom Taj Ping-kuom, najvyšším zahraničnopolitickým predstaviteľom Číny. Obaja sú osobitnými vyslancami Pekingu pre americko-čínsky strategický a hospodársky dialóg, ktorého najnovšie kolo bude dnes pokračovať vo Washingtone.
      Prezident USA na stretnutí zdôraznil svoju podporu univerzálnym právam slobody prejavu a vierovyznania, ako aj prístupu k informáciám a politickej participácii, oznámila jeho kancelária. Témou rokovaní boli tiež obchodné a hospodárske vzťahy oboch krajín a otázka jadrových programov Iránu a Severnej Kórey.
      Čínske ministerstvo zahraničných vecí počas posledného výročného americko-čínskeho dialógu o ľudských právach v apríli obvinilo Spojené štáty, že túto otázku využívajú ako zámienku na zasahovanie do záležitosti Číny.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies