Obama: Ak by sa Putin topil, zachránil by som ho!

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 06:36 • 2 min
Obama: Ak by sa Putin topil, zachránil by som ho!

SOUL - Hoci sa vzťahy Spojených štátov a Ruska ocitli v najhoršej kríze od čias studenej vojny, Barack Obama dnes pri vzácnej chvíľke humoru počas návštevy Južnej Kórey vyhlásil, že ak by sa ruský prezident Vladimir Putin topil, zachránil by ho.

slovakia

left justify in out

Odpovedal na otázku, ktorú dostal Putin nedávno v rámci živého televízneho vystúpenia: či si myslí, že by mu americký prezident prišiel v takom prípade na pomoc. Informovala o tom spravodajská webová stránka Yahoo News.
      

Putin uviedol, že hoci nemá s Obamom mimoriadne osobné vzťahy, považuje ho za "slušného a statočného" muža. A je si istý, že by mu poskytol pomoc.
      

Na dnešnú otázku amerického žurnalistu Obama potvrdil, že by skutočne hodil ruskému prezidentovi záchranné koleso. "Pravdaže by som pána Putina zachránil," uviedol a dodal, že podobne by sa zachoval bez ohľadu na to, kto by sa topil.
      

"Svojho času som bol veľmi dobrý plavec, keďže som vyrástol na Havaji, ale už som trocha vyšiel z praxe," dodal na spoločnej tlačovej konferencii s juhokórejskou prezidentkou Pak Kun-hje. 
      

Vyjadril aj svoj názor na Putina, o ktorom vyhlásil že "nie je hlúpy", keďže priznal, že západné sankcie uvalené na Rusko po anexii Krymu majú dopad na ruskú ekonomiku.
      

Už pred ukrajinskou krízou bol vzťah Putina a Obamu zložitý, napísali dnes Yahoo news. Obama raz prirovnal Putina k "otravujúcemu sa decku" v zadných laviciach triedy a naznačil, že jeho mediálny obraz "silného muža" má jediný cieľ - imponovať ruským voličom.
      

Šéf Bieleho domu pricestoval do Soulu v čase veľkého smútku pre krajinu, ktorá oplakáva vyše 300 obetí potopenia trajektu. "Mnohí z nich boli mladí študenti, ktorí mali ešte celý život pred sebou... Môžem si len predstaviť, čím rodičia prechádzajú," poznamenal dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies