O post predsedu KSK sa uchádzajú desiati kandidáti

NETKY.SK • 1 Október 2013, 10:14 • 2 min
O post predsedu KSK sa uchádzajú desiati kandidáti

KOŠICE 1. októbra (SITA) – Kandidačné listiny pre novembrové voľby poslancov a predsedu Košického samosprávneho kraja podalo 26 politických subjektov a 73 nezávislých kandidátov.

slovakia

left justify in out

O post predsedu sa uchádzajú desiati kandidáti, z toho ôsmi kandidujú ako stranícki nominanti a dvaja nezávislí. O 57 poslaneckých mandátov v jedenástich volebných obvodoch sa uchádza 330 kandidátov. Informovala o tom zapisovateľka Volebnej komisie KSK Melánia Kolesárová. Mená kandidátov na predsedu neuviedla.

Podľa zverejnených informácií o post predsedu budú súťažiť Rudolf Bauer - Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS), Marek Ďuran - ĽS Naše Slovensko, Vladimír Gurtler - 7 statočných, Jozef Holečko MBA – NEKA, Ivan Kuhn - Občianska konzervatívna strana (OKS), Rastislav Masnyk - SAS, s podporou SDKÚ-DS, Dominika Palaščáková - Nová väčšina – Dohoda (NOVA), Lukáš Sisák – KSS, Zdenko Trebuľa - SMER – SD, SMK, Most – Híd. 

Členovia Volebnej komisie KSK sa po prvýkrát zídu vo štvrtok 3. októbra, zložia sľub a následne začnú preverovať platnosť všetkých podaných kandidátnych listín pre voľby poslancov i predsedu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies