O budúcnosť Slovenska sa zaujíma aj prezident Macron, chceme byť garanciou nášho ukotvenia v EÚ a NATO

NETKY.SK • 7 September 2023, 15:05 • 2 min
O budúcnosť Slovenska sa zaujíma aj prezident Macron, chceme byť garanciou nášho ukotvenia v EÚ a NATO

BRATISLAVA - Budúcnosť Slovenska je v jednotnej a demokratickej Európe. Symbolom tejto vízie bolo včerajšie stretnutie predsedu hnutia a podpredsedu EP Michala Šimečku s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“S prezidentom Macronom som hovoril aj o dôležitosti septembrových volieb na Slovensku. Teší ma, že sa o situáciu na Slovensku zaujíma. Budúcnosť Slovenska je totiž úzko prepojená s budúcnosťou Európy. Neexistuje jediný logický dôvod, aby sa naša zahraničná politika stočila smerom k Moskve a režimu Vladimíra Putina, práve naopak. Prosperovať dokážeme iba v jednotnej a demokratickej Európskej únii, kde budeme sebavedomo a konštruktívne hájiť záujmy Slovenska, a vďaka ktorej sme oveľa silnejší,” dodal Šimečka.
 
Šimečka poukázal na množiace sa varovania, že Slovensku v prípade vlády Fica a extrémistov hrozí obrat v zahranično-politickej orientácií.
 
“Tieto voľby sú o dvoch cestách pre krajinu - Robert Fico ponúka príklon k diktátorskému Rusku a medzinárodnú izoláciu. Progresívne Slovensko, naopak, je a bude garanciou jednoznačného prozápadného kurzu Slovenska. Chceme byť silným a rešpektovaným hráčom a partnerom v Európskej únii,” uviedol šéf progresívcov Šimečka.
 
Zahraničnopolitický expert a podpredseda hnutia Tomáš Valášek poukázal, že prozápadné ukotvenie Slovenska je v DNA Progresívneho Slovenska od úplného začiatku.
 
“Máme úplne jasno v tom, že patríme medzi slobodné, demokratické a prosperujúce krajiny Európskej únie a NATO. Podľa toho sme postavili tím a naša západná identita je jasne zakotvená aj v našom programe,” uviedol Valášek.
Bezpečnosť Slovenska podľa jeho slov dokážeme posilniť aj pokračujúcou pomocou Ukrajine, humanitárnou aj vojenskou.
“Čím ďalej sa nám podarí udržať vojská agresora od našich hraníc, tým lepšie pre nás. Úprimne nerozumiem politikom, ktorí sa vydávajú za vlastencov a sú pripravení hodiť Ukrajinu cez palubu. Buď nerozumejú tomu, ako svet funguje, alebo je im bezpečnosť našej krajiny ukradnutá,” uzavrel Valášek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TS Progresívne Slovensko Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies