Nyon v piatok dejiskom žrebu štvrťfinále LM a EL

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 12:18 • 2 min
Nyon v piatok dejiskom žrebu štvrťfinále LM a EL

NYON - Sídlo Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone bude v piatok 21. marca dejiskom žrebu štvrťfinále tohtosezónnej edície oboch európskych pohárových klubových súťaží.

slovakia

left justify in out

Najskôr sa od 12.00 h SEČ do osudia dostane osem najúspešnejších mužstiev v Lige majstrov, o hodinu neskôr potom prídu na rad štvrťfinalisti Európskej ligy 2013/2014. Pri žrebe LM bude generálnemu sekretárovi UEFA Giannimu Infantinovi a riaditeľovi súťaží UEFA Giorgiovi Marchettimu asistovať ambasádor lisabonského finálového stretnutia (hrá sa v sobotu 24. mája 2014), bývalý portugalský reprezentant Luís Figo. Spomenutým dvom funkcionárom UEFA bude následne pri žrebe EL pomáhať zástupca finálového duelu európskeho pohára číslo 2 (hrá sa v stredu 14. mája 2012 na štadióne Juventusu Turín), bývalý obranca talianskej reprezentácie Ciro Ferrara.

 

Vo štvrťfinále Ligy šampiónov už môžu na seba naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny a neuplatňuje sa žiadne nasadenie. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe v utorok 1. 4. a v stredu 2. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Žreb semifinále kontinentálneho pohára číslo jeden sa uskutoční v piatok 11. apríla tiež v Nyone. Finále LM 2013/2014 je na programe v sobotu 24. mája na Estádio da Luz v portugalskom Lisabone. Ruka Cira Ferraru potom zopakuje to isté s mužstvami úspešnými v osemfinále Európskej ligy, pričom v tomto prípade sú prvé duely štvrťfinále naplánované na štvrtok 3. 4. a odvety na 10. apríla. Žreb semifinále EL bude rovnako ako v prípade Ligy majstrov 11. 4. vo švajčiarskom sídle UEFA. 

Vo štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 má najviac zástupcov - troch - Španielsko (FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid), nasledujú Nemecko a Anglicko s dvoma tímami (Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, resp. Manchester United, FC Chelsea), jedno mužstvo "dodalo" Francúzsko (Paríž Saint-Germain). Prvýkrát v novodobej histórii súťaže sa stalo, že medzi najlepšie okteto "starého kontinentu" sa kvalifikovalo osem víťazov základných skupín. 

Účastníci štvrťfinálového žrebu futbalovej Ligy majstrov 2013/2014: 
FC Barcelona (Šp.), Manchester United (Angl.), Atlético Madrid (Šp.), Paríž Saint-Germain (Fr.), FC Chelsea (Angl.), Real Madrid (Šp.), Borussia Dortmund (Nem.), Bayern Mníchov (Nem.) 
Zostávajúci program zápasov Ligy majstrov 2013/2014 (všetky stretnutia budú mať výkop o 20.45 h SELČ): 
štvrťfinále: 1. a 2. apríla /prvé zápasy/, resp. 8. a 9. apríla /odvety/ 
semifinále: 22. a 23. apríla /prvé zápasy/, resp. 29. a 30. apríla /odvety/ 
finále: 24. mája (Estádio da Luz v Lisabone /Portug./) 

Účastníci štvrťfinálového žrebu futbalovej Európskej ligy 2013/2014: 
postupujúci z dvojíc: Anži Machačkala (Rus.) - AZ Alkmaar (Hol.), FC Valencia (Šp.) - PFC Ludogorec Razgrad (Bul.), Viktoria Plzeň (ČR) - Olympique Lyon (Fr.), Benfica Lisabon (Portug.) - Tottenham Hotspur (Angl.), ACF Fiorentina (Tal.) - Juventus Turín (Tal.), Red Bull Salzburg (Rak.) - FC Bazilej (Švaj.), Betis Sevilla (Šp.) - FC Sevilla (Šp.), SSC Neapol (Tal.) - FC Porto (Portug.) 

Zostávajúci program zápasov Európskej ligy 2013/2014: 
štvrťfinále: 3. apríla /prvé zápasy/, resp. 10. apríla /odvety/ 
semifinále: 24. apríla /prvé zápasy/, resp. 1. mája /odvety/ 
finále: 14. mája (štadión Juventus v Turíne /Tal./) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies