Oktagon MMA: Polepšený grázel Keita si chce otvoriť dvere do UFC

NETKY.SK • 8 Február 2022, 16:37 • 2 min
Oktagon MMA: Polepšený grázel Keita si chce otvoriť dvere do UFC

PRAHA – Do Oktagonu vtrhol ako veľká voda a okamžite o sebe dal vedieť. Belgičan Losene Keita vo svojom decembrovom debute v najväčšej česko-slovenskej MMA organizácii už v 1. kole knokautoval skúseného Karola Ryšavého a okamžite bolo jasné, že promotéri získali zaujímavú posilu. Mladík s búrlivou minulosťou však mieri ešte vyššie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný Keita sa medzi profesionálmi môže pochváliť bilanciou 7-0 a v Oktagone podpísal kontrakt na päť zápasov. Čierny panter má však za sebou temnú minulosť. V roku 2016 viedol skupinu delikventov, ktorí sa v Západnom Flámsku vlámali do domu istého päťdesiatnika a vyzbrojení sekerou, nožmi a zbraňou na slepé náboje ho pripravili o menší obnos peňazí, marihuanu, Xbox a smartfón. Obeť utrpela bodné rany a tri zlomené rebrá. Keitovi hrozilo až 15 rokov odňatia slobody. Vďaka zhovievavosti sudcu, ktorý prihliadol na vek mladistvých a čistý register trestov, napokon vyviazol s trestom 275 hodín verejnoprospešných prác.

 

 

Keita sa dostal do problémov aj po tom, ako sa kvôli priateľke zaplietol do bitky a keďže si nepreberal poštu, policajti pri náhodnej kontrole objavili nedoriešený prehrešok. Vo väzení strávil päť mesiacovMladík s guinejským pôvodom sa stal v Belgicku známym vďaka vzťahu s Miss 2021 Kedist Deltour, a tak mu zatknutie spôsobilo neželanú publicitu.

 

 

Z hľadiska športových výkonov je však Keita obrovským prísľubom vo svete MMA a v kuloároch sa hovorí, že ak na turnaji Oktagon 31 porazí slovenského bojovníka Ronalda Paradeisera, mohol by zamieriť do prestížnej UFC. Keita si navyše brúsi zuby na dvojnásobného šampióna Ivana Buchingera, ktorý sa postupne pripravuje na návrat do klietky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies