Richter zostáva aj naďalej vo funkcii, parlament ho neodvolal

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 08:50 • 2 min
Richter zostáva aj naďalej vo funkcii, parlament ho neodvolal

BRATISLAVA – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter zostáva vo funkcii i naďalej. Po viac ako 16 hodinách odvolávania v Národnej rade Slovenskej republiky mu poslanci nevyslovili nedôveru.

slovakia

left justify in out

Pokus opozičných strán bol neúspešný. Za odvolanie ministra hlasovalo 57 poslancov. Richterove zotrvanie vo funkcii podporilo 68 zákonodarcov. Z prítomných koaličných poslancov sa hlasovania zdržal len Jaroslav Paška (SNS).

Vo štvrtok o 16:00 začala 15. schôdza NR SR v tomto volebnom období, ktorej jediným bodom programu bolo odvolávanie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Schôdzu iniciovala opozícia. Poslanci chceli ministra odvolať za kauzu Čistý deň, ako aj za ďalšie zlyhania v oblasti sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnych služieb. Poslankyne NR SR Natália Blahová (SaS) a Erika Jurinová (OĽaNO) pred týždňom v piatok podali návrh na konanie mimoriadnej parlamentnej schôdze, ktorý podporilo vyše 50 opozičných poslancov.

O deviatej hodine bude NR SR pokračovať v rokovaní 14. schôdze NR SR. Pokračovať v rokovaní bude až kým päť zostávajúcich bodov neprerokuje.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies